Nog een paar dagen en dan is het jaar echt afgelopen. We beginnen aan een heel nieuw jaar, maar eerst sluiten we het oude jaar feestelijk en stijlvol af! Ook bij Oud & Nieuw horen wat mij betreft lekkere hapjes, maar graag wel een beetje bewust en gezond. Zodat ik niet op 1 januari met een dubbele kater zit…
Daarom in de laatste dagen van dit jaar wat leuke ideeën voor snacks die super zullen staan op de borreltafel met Oudejaarsavond. Of op elke andere borreltafel natuurlijk!
Als eerste deze heerlijke kaaskoekjes. Ze zijn makkelijk te bereiden, je zou ze zelfs kunnen maken als de visite al binnen is. Maar ook van tevoren klaar maken kan prima, zodat je ze afgekoeld kunt meenemen naar de gastheer of gastvrouw en daar je vrienden of familie kunt verwennen met deze heerlijke snacks.
Ingrediënten kaaskoekjes
- 100 gram speltbloem
- 60 gram roomboter (zacht)
- 100 gram oude kaas / parmezaanse kaas
- 1 ei
- 2 el oregano
- snufje peper
Nodig; oven, bakplaat, bakpapier, mengkom
Bereiden: verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het meel, de zachte boter,de kaas en de kruiden in de mengkom en meng dit goed. Voeg nu 1 ei toe en maak het deeg tot een bal. Als het deeg te droog blijft, kun je er wat water aan toevoegen. Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak van het deeg kleine balletjes, ter grootte van een grote knikker en leg ze op de bakplaat. Druk een klein beetje plat. Schuif de bakplaat de oven in en laat de koekjes in zo’n 15 tot 20 minuten goudbruin worden.
Laat afkoelen en smullen maar! En natuurlijk smaakt champagne hier prima bij. Proost!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
1 reactie
Wat een heerlijke en makkelijk te maken recepten!! Bedankt voor het delen, ook namens mijn man.
Die mag mijn baksels proeven, vind hij helemaal niet erg.
Meestal vond ik de recepten die ik tegen kwam er zo ingewikkeld uit zien en aangezien ik geen keukenprinses ben….
Maar nu genieten ik, samen met andere van deze heerlijke recepten en heb ik er ook weer lol in om in de keuken te staan.
Bedankt hiervoor!!