Indische bladerdeeghapjes met pittig gehakt. Een feestelijk borrelhapje van bladerdeeg met gekruid gehakt, lekker pittig op smaak gebracht met sambal en Indische kruiden. We gaan aftellen naar Oudejaarsavond en ik deel de komende dagen wat fijne borrelhapjes met je. Om van de laatste avond van het jaar echt een feestje te maken! Vandaag deze Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt. Zo lekker!
Hee, hallo, hoe is het? Heb je de Kerstdagen een beetje overleefd? Ik heb heerlijke dagen gehad! Op de Eerste kerstdag mocht ik aanschuiven bij mijn ouders. Met het hele gezin hebben we een fantastisch kerstdiner in elkaar gezet en genoten van heerlijk eten en de gezelligheid met elkaar. En op Tweede kerstdag heb ik de gordijnen dicht getrokken en mijn dag etend op de bank doorgebracht. Ondertussen films kijkend en lekker rommelend in huis.
Bladerdeeg hapjes met gehakt
Mijn feestdagen begonnen eigenlijk al voor de Kerst. Ik kom uit een grote familie en het is agenda-technisch altijd een uitdaging om een moment te vinden waarop we samen kunnen zijn. Dus schoven we dit jaar al voor de kerstdagen met z’n allen aan een lange tafel.
Ik zette daar een Indonesische borrelplank neer, vol met lekkere hapjes. Zo ook deze Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt, heerlijk! De rest van de recepten voor de borrelhapjes staan inmiddels ook al op de blog! Op de foto zie je onder andere Oosterse kipsaté spiesjes, pittige eiersalade met sambal en Indonesische gehaktballetjes. Vul aan met wat atjar ketimoen, kroepoek, chilisaus en satesaus en je maakt een fantastische Oosterse borrelplank klaar.
Oosterse borrelplank
Het gehakt in deze bladerdeeghapjes bracht ik op smaak met lekker wat kruiden! Onder andere met rode peper en knoflook, maar ook met sambal, komijn en nootmuskaat. Zo krijg je die typische Oosterse smaken in dit kleine borrelhapje. Ik gebruik in dit recept kipgehakt, maar rundergehakt zou zeker ook kunnen.
Deze Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt zijn lekker met zelfgemaakte satésaus of zelfgemaakte chilisaus. Ik hou er wel van om lekker te dippen, haha!
Meer feestelijke bladerdeeghapjes:
Op zoek naar meer feestelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel of een feestje? Dan vind je deze recepten misschien ook wel erg lekker:
- Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt
- Bladerdeeghapjes met pesto
- Mini pizza quiche met salami en mozarella
- Mini worstenbroodjes met oude kaas
- Bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam
- Bladerdeeghapje met spinazie en feta
Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 1 beschuit
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 2 theelepels sambal
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel nootmuskaat
- 10 vellen bladerdeeg
- 1 ei
Bereiden
- Doe het kipgehakt in de mengkom en verkruimel hier 1 beschuitje bij. Voeg de sambal, komijn, gemberpoeder, kurkuma en nootmuskaat toe.
- Schil en snipper de sjalot. Snij de rode peper heel fijn. Ik liet de zaadjes zitten, wil je minder pittig dan verwijder je deze. Maak de knoflook schoon.
- Voeg de sjalot en rode peper toe aan het gehakt en pers de knoflook erbij uit.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
- Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snij ze daarna diagonaal doormidden, zo maak je 2 driehoeken.
- Meng de sjalot, rode peper, knoflook, alle kruiden en de beschuitkruimels door het gehakt heen.
- Kluts het ei in een schaaltje en zet even opzij.
- Begin met het maken van de Indische bladerdeeg hapjes door ongeveer een ruime theelepel van het pittig gehakt op het bladerdeeg te leggen. Vouw dan de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze goed aan. Gebruik een vork om een mooi kartelrandje te maken.
- Verdeel het gehakt over de bladerdeeg driehoeken en leg ze dan op het bakpapier. Bestrijk de Indische bladerdeeg hapjes met een kwastje met het geklutste ei.
- Schuif de hapjes zo’n 18 minuten de warme oven in.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
24 reacties
Lekker!
Je bakt het gehakt niet eerst maar het gaat rauw de oven in, klopt dat?
Yes, dat klopt! Het gehakt gaart in de oven!
Heerlijke pasteitjes!!
18 min in de oven was voor ons iets te weinig dus heb ik ze er iets langer in gedaan.
Een succes met zelfgemaakte tomatensoep.
Uiteindelijk werkt elke oven net anders, dus goed dat je ze nog wat langer hebt gedaan! klinkt top, met een kommetje soep erbij!
Zijn deze pasteitjes op voorhand te maken? Dus zou ik ze ook koud kunnen serveren? Ik heb binnen kort een team borrel.
Dat kan zeker! Je kunt ze ook eventueel kort van tevoren nog weer op 120 graden in de oven opwarmen.
Ga dit zeker proberen, kan je het ook maken in de airfryer?
Hoi! Ik heb niet erg veel ervaring met bladerdeeg in de airfryer en of dit werkt… Je zou het zeker kunnen proberen!
Wat is de temperatuur waarop de oven moet worden verwarmd?
180 graden!
Ik wil ze binnenkort maken maar vraag me af of je ook rundergehakt kan gebruiken? Groetjes
Ja hoor, natuurlijk kan dat!!
Kan ik de hapjes een avond van te voeren maken en de andere dag even opwarmen in de oven?
Zo ja op welke temperatuur opwarmen
Ik zou het zelf het liefst ‘vers’ maken…. mocht dat qua tijd niet lukken, dan kun je dit zeker proberen. Dus van tevoren klaar maken en dan opwarmen. Ik zou ze dan afdekken en op 120 graden langzaam laten warm worden.
Wij hebben gisteren deze bladerdeeghapjes gemaakt.
Ze waren ontzettend lekker!
Kun je ze ook van tevoren klaarmaken en dan invriezen ?
Lijkt me niet dat ze daar lekkerder van worden… Maar je kunt het zeker proberen!
Zijn de koud ook lekker, dat ik ze ’s middags maakt en ’s avonds serveer?
Ik begrijp het recept niet … nl. Het gedeelte
Begin met het maken van de Indische bladerdeeg hapjes door ongeveer een ruime theelepel van het pittig gehakt op het bladerdeeg te leggen. Vouw dan de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze goed aan. Gebruik een vork om een mooi kartelrandje te maken.
Verdeel het gehakt over de bladerdeeg driehoeken en leg ze dan op het bakpapier. Bestrijk de Indische bladerdeeg hapjes met een kwastje met het geklutste ei.
Je doet de driehoekjes dicht en dan wordt er nog eens gehakt over de driehoekjes gelegd ?
Wat doe je dan met dat laatste gehaktgedeelte ?
hi Christine,
Je verdeelt al het gehakt over de bladerdeeg driehoeken. Dan vouw je ze dicht en dan als je alles hebt verdeeld en dicht hebt gevouwen, leg je ze op het bakpapier en bestrijk je ze met een kwastje met ei. Zo wel duidelijker? Anders hoor ik het graag van je.
Als je een bladerdeegvel doormidden hebt gesneden, en je dit belegt met het gehakt, vouw je dan een half vel dicht of leg je de andere helft erop?
Dan vouw je het vel dicht, zodat een nog kleiner driehoekje ontstaat. Op de andere helft van het vel bladerdeeg leg je ook gehakt en dat vouw je ook dicht. Uit 1 vel haal je dus 2 hapjes.
Leuke site ,zou graag nieuwsbrief ontvangen
Indeed you showed me how a prepare ingredients and cook a delicious dish for myself and my friends. God bless you.