Vorig weekend trok ik de eerste rode bieten uit mijn moestuintje. Ze zijn echt behoorlijk groot en kwamen helemaal mooi uit de grond. Geen beestjes die alvast wat hapjes hadden genomen, gelukkig maar. Maar dan, dan heb je in 1 keer een heleboel rode bieten… De radartjes begonnen natuurlijk gelijk te draaien, en voor ik het wist stond ik de bietje schoon te maken en lagen ze in de pan. Met als resultaat – onder andere – deze hummus met rode biet en avocado. Lekker voor op brood, bij de borrel of… genoeg mogelijkheden!
Ik mag helemaal niet zeggen dat het mijn moestuin is, want ik ben de enige die er helemaal niks aan heeft gedaan. Het was vooral een project van de meiden, en Simon heeft ervoor gezorgd dat alle plantjes de hele zomer door voldoende water hebben gedronken. Niet alles is opgekomen of goed gegroeid, maar de rode bieten dus wel. Ook hadden we een enorme komkommer, en beginnen nu (!) de tomaatjes rood te kleuren…. Ben ik trouwens de enige die er goed op moet letten om bietjes te zeggen? Vroeger zeiden wij thuis namelijk krootjes! Maar als ik dat tegenwoordig zeg, word ik heel wazig aangekeken.
Aan deze hummus met rode biet voegde ik trouwens een halve avocado toe. Daar wordt de hummus heerlijk zacht van, en lekker romig. Ik smeer graag wat hummus op mijn broodje of wrap, en dan nog wat rucola en geitenkaas erbij en ik ben helemaal tevreden. En die kleur trouwens, tof hè! Een hummus maken stelt natuurlijk niets voor, zeker niet als je net als ik kikkererwten uit een pot gebruikt. Nog wat citroensap en kruiden toevoegen en that’s it. Nou ja, bijna dan, ik deel het recept hieronder met je!
Hummus met rode biet en avocado
Voor 1 flinke pot:
- 200 gr rode biet, gekookt
- 125 gr kikkererwten
- 1/2 avocado
- 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook
- 2 el sesampasta
- peper
- zout
Nodig; keukenmachine of staafmixer, vergiet
Bereiden: Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze even af onder de kraan. Doe ze daarna samen met de rode bietjes in de mengkom van de keukenmachine. Of in een hoge mengbeker als je de staafmixer gaat gebruiken.
Voeg het sap van 1/2 citroen toe aan de mengbeker. Schep het vruchtvlees van de avocado erbij en voeg de sesampasta toe.
Pers de knoflook uit en doe in de kom en blend tot een gladde hummus. Voeg naar smaak peper en zout toe en smeren maar!
Ga jij aan de slag met dit recept voor hummus met rode biet en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Hallo, dit ziet er mij heel leuk uit om ook eens te maken, maar waar vind je sesampasta? (ik woon in België)
Kan je dit eventueel door iets anders vervangen? Hoelang is dit houdbaar in de koelkast?
Alvast bedankt voor je antwoord. Vriendelijke groeten,