Hummus met geroosterde paprika, een heerlijke pittige hummus voor op een broodje, een cracker, rijstwafel, wraps of op een toastje! Zelf hummus maken met dit recept is zoo eenvoudig, je moet het alleen wel even doen. Ik kocht altijd de pikante hummus van de supermarkt, maar vond het tijd om ook eens zelf aan de slag te gaan. Het resultaat is deze fluweelzachte hummus met geroosterde paprika met lekker veel smaak én een beetje pit!
Ik hou ervan om van mijn lunch een klein feestje te maken. En hoewel ik gek ben op lunchen zonder brood – en daar inmiddels 2 E-books met lunchrecepten over schreef – eet ik echt nog wel een goede boterham op z’n tijd. Van zo’n broodje maak ik dan een taartje, met lekker veel en voedzaam beleg. Een van mijn favorieten is deze pikante hummus met geroosterde paprika, echt zo’n lekker smeerseltje!
Hummus met geroosterde paprika
Hummus, humus, hoummous… what’s in a name?! Hummus is een puree met als basis kikkererwten en tahin (sesampasta, gemaakt van sesamzaadjes en olie) afkomstig uit het Midden Oosten. Waar je zelf nog allerlei lekkere smaakmakers aan toe kunt voegen, zoals bijvoorbeeld de intense smaken van geroosterde paprika.
Dit smeerseltje op basis van kikkererwten (peulvruchten) en tahin is een gezond begin van je belegde boterham. Het zit boordevol eiwitten, gezonde vetten, vezels, vitaminen en mineralen. Zo zorg je ervoor dat dat broodje bij de lunch ook echt goed vullend is en dat je lekker even vooruit kan.
Pikante hummus
Je kunt aan deze basis van kikkererwten en sesampasta allerlei lekkere ingrediënten toevoegen. En ook bijvoorbeeld nog extra groenten, zodat de spread nog voedzamer wordt. Ik ga in dit recept aan de slag met geroosterde paprika. Gewoon uit een pot hoor, al kun je uiteraard ook zelf de paprika’s roosteren.
Omdat ik wel van een beetje pit hou, voeg ik aan deze hummus met geroosterde paprika nog rode peper, sambal en knoflook toe. Hou je daar nou niet zo van, dan kun je deze ingrediënten uiteraard weglaten of gewoon wat minder van toevoegen. Dit smeerseltje vind ik erg lekker bij een broodje met kipfilet en een gekookt eitje. Wat komkommer en tuinkers erbij en je hebt een feestje op je bord!
Meer hummus recepten:
Nodig
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 250 gram kikkererwten (voorgekookt, in pot)
- 75 gram geroosterde paprika's (pot)
- ½ rode peper
- 1 tl sambal
- 2 el tahin (sesampasta)
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijn
- snuf zout
Bereiden
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en vang het vocht van de kikkererwten op. Spoel de kikkererwten even na met water.
- Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in grove stukken en verwijder eventueel de zaadlijsten.
- Doe de kikkererwten samen met de geroosterde paprika's, de rode peper, de tahin, knoflook, olijfolie en citroensap in de foodprocessor van de keukenmachine.
- Voeg hier het gerookt paprikapoeder, de komijn en een snuf zout aan toe. Eventueel kun je ook nog sambal toevoegen, doe dit naar smaak!
- Blend de ingrediënten tot een gladde hummus met geroosterde paprika. Voeg eventueel 1 a 2 eetlepels van het vocht van de kikkererwten toe om een nog smeuïgere hummus te krijgen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor hummus met geroosterde paprika? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.