Zo, dat was Kerst… Hoe waren jouw dagen? Ik heb heerlijk van de rust genoten en ontzettend lekker gegeten met mijn lieve familie. En dan is deze week altijd een beetje rare week vind ik. Die dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn een soort feestdagen, maar toch probeer ik nog een beetje gewoon te doen. Om nou de hele vakantie in hiep-hiep-hoera stemming te blijven hangen, dan heb ik straks half januari nodig om bij te komen…. Deze week doen we dus thuis rustig aan, maar ik heb al wel wat makkelijke hapjes voor de eindejaarsviering voor je klaar staan. Zoals deze Hollandse garnalensalade op een stukje komkommer.
Eigenlijk had ik deze weken ook een soort vakantie voor mezelf willen inplannen, maar dat zit er dit jaar niet helemaal in. Wat was het laatste stuk van 2016 ontzettend druk. Druk, zo’n modewoord dat ik eigenlijk liever niet gebruik…. Laat ik zo zeggen dat ik meer dan genoeg te doen heb gehad. En toen stond ineens de kerstvakantie van de meiden voor de deur. Uit het niets, leek het wel… Ik was er nog helemaal niet klaar voor! Maar dat het druk was, dat is natuurlijk een goed teken. En dus werk ik tussen alle feestdagen en leuke uitstapjes met de meiden, gewoon nog een beetje door.
Helemaal geen straf hoor, want mijn werk is nog steeds mijn grootste hobby. En nog elke dag knijp ik in mijn handjes dat ik mijn blog als baan mag zien. Wat dat betreft was 2016 een heel bijzonder jaar. Een jaar fulltime aan Mind Your Feed, en wat was het te gek. Daar hoort zeker een feestje bij, en dat ga ik dan ook goed vieren op Oudejaarsavond.
Een aantal hapjes had ik al voorbereid, zoals de saucijzenbroodjes die gisteren online kwamen. En ook deze makkelijke Hollandse garnalensalade, in een schuitje van komkommer, maakte ik alvast klaar. Ik hou van makkelijk hapjes, en de komende dagen komt er nog meer lekkers online. Achter de schermen ben ik ook al volop bezig met 2017, want dat gaat ook weer een heel mooi jaar worden. Een jaar waarin ik wel gelijk weer aftrap met het project waar ik vorig jaar ook mee begon, doe je ook weer mee?!
Hollandse garnalensalade met komkommer
- 250 gr Hollandse garnalen
- 2 el ricotta
- 2 el mayonaise
- 1 el Dijon mosterd
- sap van 1/2 citroen
- 1 tl tabasco
- peper
- zout
- verse bieslook
- 1 komkommer
Nodig: schaaltje, schaar of scherp mes
Bereiden: Doe de ricotta samen met de mayonaise en mosterd in een schaaltje en klop luchtig. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en breng verder op smaak met peper, zout en een flinke tl tabasco.
Knip of snij de bieslook fijn. Roer de Hollandse garnalen door de ricotta met mayonaise, maar hou er nog een paar achter voor de garnering van de Hollandse garnalensalade.
Snij de komkommer in dikke plakken, van zo’n 2 a 3 cm dik. Snij dan doormidden en haal de zaadjes er met een theelepeltje uit. Je maakt een soort schuitjes waar je straks de salade in serveert. Dep de komkommer met een keukenpapiertje droog.
Schep in elk stukje komkommer nu wat van de Hollandse garnalensalade. Zet in een grote schaal op tafel en geniet!
Meer recepten voor feestelijke borrelhapjes vind je hier!
Ga je aan de slag met dit recept voor Hollandse garnalensalade met komkommer? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube