Oh, I love it wanneer dingen zo simpel zijn…. Zo simpel dat het eigenlijk bijna té eenvoudig lijkt. Toch ga ik vandaag dit meer dan makkelijke recept voor havermout crackers met sesamzaadjes met je delen. Geloof me maar als ik zeg dat je de ingrediënten hiervoor zeker weten in huis hebt. En dat deze krokante crackertjes binnen een half uurtje klaar zijn. Ideaal voor een onverwachte borrel of als broodje bij een kommetje soep.
Dit is zo’n recept waarvan ik dan denk… echt?! Zo makkelijk? Ik hou daarvan! Dat je met slechts een paar ingrediënten die toch al standaard in de kast staan, zoiets lekkers klaar kan maken. Okee, misschien hemel ik deze havermout crackers nu iets te veel op, want het blijven natuurlijk gewoon crackers. Maar toch, dit trucje moet je even kennen. Want zo zit je nooit meer zonder toastjes of crackertjes. Ideaal toch?
Ik had het idee voor deze havermout crackertjes volgens mij ergens online zien langskomen. Dat suddert dan een tijdje bij mij. Ik hou het ergens in mijn achterhoofd, tot het juiste moment aangebroken is om ermee aan de slag te gaan. Toen ik vorige week voor het lange Paasweekend nog een heerlijke eiersalade met kerrie en mosterd maakte, was dat het perfecte moment om er nog een knapperig toastje bij te maken.
Havermout crackers met sesamzaadjes
Voor 1 bakplaat, ongeveer 8 stuks
- 100 gr havermout
- 60 ml water
- 5 a 6 el olijfolie
- 2 el sesamzaadjes
- peper
- zout
Nodig; mengkom, blender of koffiemolentje, bakplaat, 2 vellen bakpapier, deegroller
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster uit de oven.
Maal de havermout met behulp van een blender of klein koffiemolentje tot havermeel. Doe het havermeel in de mengkom. Voeg hier een snuf peper en zout aan toe.
Schenk dan 50 ml water in de kom en voeg 3 el olijfolie toe. Gebruik een lepel om de havermout en het water te mengen tot een stevige deegbal.
Is het deeg voor de havermout crackers te droog? Voeg dan nog iets water toe.
Leg een vel bakpapier op een schoon werkblad en leg hier de deegbal voor de havermout crackers op en druk iets plat.
Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en gebruik de deegroller om het deeg uit te rollen tot een grote dunne plak van zo’n 3 mm dik. Rol het deeg goed uit en zorg dat het overal even dik is.
Schuif het vel bakpapier met het uitgerolde deeg nu voorzichtig op het rooster van de oven. Smeer in met een laagje olijfolie en strooi de sesamzaadjes over het deeg. Druk ze voorzichtig iets aan.
Bak de havermout crackers in zo’n 20 minuten lichtbruin en krokant. Laat ze daarna heel even afkoelen en breek voorzichtig in stukken.
Ga je aan de slag met dit recept voor havermout crackers met sesamzaadjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
12 reacties
Havermoutcrackers: havermout malen tot meel, kun je ook gewoon havermeel (100 gr) gebruiken ?!
Ja, natuurlijk kan dat!
Fijn recept weer. Je kunt ook met een pizzames of gewoon mes het deeg licht insnijden waardoor het handig in repen te breken is. Alhoewel die crackers van jou er zo heerlijk uitnodigend uitzien.q
ga het zeker proberen… dank je wel om te delen!
Hoi Reny,
Bedank voor de havermout crackers. Ze zien er aantrekkelijker uit dan de lijnzaad crackers.
Ik wil graag khd arm eten en ben nog erg mijn weg aan het zoeken.
Jou blog en recepten helpen mij daar heel goed bij. Ik vindt je blog en recepten super.
De havermout frambozen crumble was heerlijk. Ook je zoete aardappel gratin heb ik gemaakt.
Je verhalen zijn ook leuk. Ik blijf je graag volgen.
Groetjes,
Christel van de Zilver
Super lekker! Maar waar koop je sesamzaadjes? Gewoon in de supermarkt?
Ah heeft ze ook. In kleine doosjes bij de taart benodigdheden. Lekker makkelijk.
Ze breken erg vlug, te dun gemaakt?
Supe lekker. Heb ze ook al gemaakt met wat speculaaskruiden, ook heel lekker! En zo vlug klaar gemaakt
Supe lekker. Heb ze ook al gemaakt met wat speculaaskruiden, ook heel lekker! En zo vlug klaar gemaakt
Ik maakte cracker van amandel meel en maakte ze hartig met edelgistvlokken, heerlijk kaassmaak en vol van b vit en foliumzuur. Een snufje kaas en uienpoeder. maakt het af.
Nu ga ik dit recept uitproberen in een hartige variant.
Super bedankt alvast voor het delen.
Oeh, dat klinkt ook heel erg goed. Ben benieuwd wat je van de havermout crackers vindt!