Bij ons wordt er regelmatig een pizza de oven ingeschoven, zeker in de weekenden is dit een favoriet fastfood gerecht, waar we eindeloos mee varieren. Het liefst maken we het deeg dan zelf, geven we het de tijd om te rijzen en snacken we ’s avonds van een heerlijke lichte, knapperige zelfgemaakte pizza. Maar het lukt niet altijd om zelf het deeg te maken voor een verse pizza, en dus bedacht ik deze snelle glutenvrije pizzabroodjes. Ideaal als je wel zin hebt in pizza, maar niet genoeg tijd. Voor alles is een oplossing…
Als er pizza wordt gemaakt, dan is er bijna altijd nog een beetje deeg over dat als een soort pizzabroodje de oven in gaat. Vaak met wat tomatensaus erop en nog wat restjes beleg die over zijn. Zo kwam ik ook op het idee om deze pizzabroodjes te maken, want stiekem is dat snack broodje eigenlijk het allerlekkerst! Je kunt ze natuurlijk kant en klaar bij de bakker kopen, maar zelf maken blijft toch het leukst!
Als basis voor deze pizzabroodjes gebruikte ik de glutenvrije ciabatta’s van Schär. Zoals je wellicht weet, eet ik grotendeels glutenvrij omdat mijn buik daar echt blij van wordt, en dus heb ik altijd wel glutenvrij brood in huis. Deze ciabatta’s zijn een prima bodem voor de pizzabroodjes, omdat ze na het bakken lekker knapperig maar toch luchtig zijn.
Nou is Simon de pizzabakker in huis, en zou hij vast veel liever hebben dat ik een echte pizza de oven in had geschoven. Maar toen ik vertelde dat ik deze pizzabroodjes had gebakken, werd hij al direct enthousiast. Tot mijn verbazing -en ook een beetje frustratie want ik had ze ook wel willen hebben – heeft hij ze allemaal als avondsnack opgegeten. Dat betekent dat het recept driedubbel goedgekeurd is!
Serveer deze pizzabroodjes als snack bij een borrel of feestje, snij ze gerust in stukjes en varieer met het beleg.
Glutenvrije pizzabroodjes
Voor 8 stuks
- 4 ciabatta’s van Schär
- 150 ml tomatensaus / passata
- 1 kleine rode ui
- 1 gele paprika
- 5 champignons
- 12 bolletje mini – mozzarella
- 8 plakjes salami
- peper
- zout
- 2 tl oregano
- verse basilicum
Nodig; bakplaat, bakpapier, broodmes
Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snij de ciabatta’s over de lengte doormidden, zodat je een boven- en onderkant van het broodje hebt. Snij van de bovenkant eventueel nog een klein reepje af zodat het broodje goed stevig blijft liggen.
Meng de tomatensaus met de oregano en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Schil de ui en snij in dunne ringen. Borstel de champignons schoon en snij in fijne plakjes. Snij de paprika in reepjes.
Smeer over elke bodem van de pizzabroodjes to be een laag tomatensaus. Beleg vervolgens met de ui, champignons en paprika.
Snij de bolletjes mozzarella doormidden. Leg op elk pizzabroodje een plakje salami en een aantal bolletjes mozzarella.
De pizzabroodjes mogen nu op de bakplaat. Schuif deze voor 10-12 minuten de voorverwarmde oven in en daarna kun je smullen!
Ga jij aan de slag met dit recept voor glutenvrije pizzabroodjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees mijn disclaimer.