Gevulde roze eieren, met een romige truffelvulling en krokant spek. Zo zet je met Pasen wel hele vrolijke feestelijk gevulde eieren op tafel, maar dan net even anders. Gevulde eitjes, dat zijn natuurlijk echte klassiekers als je het hebt over recepten voor Pasen. Ik deel vandaag het recept voor deze leuke roze eitjes met je.
Zeg je Pasen, dan zeg je natuurlijk eieren. En 1 ei is geen ei, dus ik heb heel wat lekkere recepten met eieren voor je in petto de komende weken. Ik trap de recepten voor Pasen vandaag af met deze roze eieren, gevuld met romige eiermousse met truffelmayonaise en krokante spekkruimels. Een heerlijk hapje!
Roze eieren
Vanaf vandaag ga ik je volop inspireren met de lekkerste recepten voor Pasen. Of je dit jaar nu uitgebreid gaat Paas-ontbijten, een goed gevulde Paasbrunch organiseert of juist in de avond met z’n allen aan tafel schuift… ik weet zeker dat er wat lekkers bij zit!
Deze roze eieren zou je met de brunch op tafel kunnen zetten. Of als hapje bij de borrel kunnen serveren. Ik kwam er trouwens achter dat deze gevulde eitjes ook wel deviled eggs worden genoemd. Vond ik wel grappig, zeker deze roze gevulde eieren, die zien er natuurlijk wel betoverd uit!
Gevulde eieren
Deviled eggs, oftewel gevulde eieren, zijn echt zo’n klassiek hapje. Lekker retro ook, maar wel super leuk om eens zelf klaar te maken. De hardgekookte eieren vul je met het eigeel, dat je lekker romig maakt met mayonaise of yoghurt en op smaak brengt met kruiden naar smaak. Ik geef je de komende dagen 3 recepten voor gevulde eieren, van klassiek tot net even anders.
De roze kleur van deze gevulde eieren komt van natuurlijk bietensap. Daarmee maak je natuurlijk wel indruk, al is het echt super eenvoudig om de eieren zo’n leuk paarsroze kleurtje te geven! Voor gevulde eieren is het belangrijk dat je de eieren echt goed hard kookt, dus zeker 8 tot 10 minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water, dan laat de schil makkelijker los!
De vulling voor de gevulde eieren maak je van het eigeel van het hardgekookte ei. Omdat dit dus ook volledig is gestold, kun je het makkelijk uit het gekookte ei halen en lekker romig maken met bijvoorbeeld mayonaise, yoghurt of crème fraiche. Voor deze roze eieren maak ik de vulling met truffelmayonaise, zo lekker!
Pasen recepten
Ben je al bezig met de voorbereidingen voor Pasen en op zoek naar de lekkerste paasrecepten? De komende weken ga ik heel veel lekkers met je delen. Kun je nou niet wachten… neem dan zeker eens een kijkje in het grote archief met Paas recepten hier op de blog.
Daar vind je onder andere zelfgemaakte eiersalades, heerlijke hartige croissantrolletjes met gerookte zalm, hartige wentelteefjes met spek, verschillende quiches en plaattaarten en uiteraard ook zoete gerechten voor het ontbijt of de brunch. Zo wordt het zeker weten een zálig Pasen!
Ingrediënten
- 6 eieren
- 250 ml bietensap
- 2 theelepels truffelmayonaise
- 2 theelepels yoghurt
- 2 plakken ontbijtspek
- snuf peper
Bereiden
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Wanneer het water kookt, laat je voorzichtig de eieren in het water glijden. Kook de eieren zo'n 10 minuten.
- Laat de eieren schrikken onder koud water. Schil de eieren.
- Schenk in een afsluitbare schaal 250 ml rode bietensap. Leg de eieren in het bietensap en laat ze minstens 4 uur afgedekt in de koelkast staan. Langer kan ook, dan wordt de kleur intenser.
- Haal de eieren uit het bietensap en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
- Snij de eieren over de lengte doormidden en schep het eigeel uit het ei.
- Prak het eigeel en doe in een schaaltje. Meng het eigeel met de truffelmayonaise en yoghurt en voeg een snuf peper toe. Meng tot een gladde romige mousse, voeg eventueel nog wat mayonaise toe.
- Bak in een droge koekenpan de plakken ontbijtspek krokant. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en verkruimel de spek dan tot fijne kruimels.
- Schep de romige eiermousse in een spuitzak en vul hier de roze eieren mee. Strooi de krokante spekkruimels over het gevulde roze ei en serveer direct.
- Luchtdicht afgesloten kun je de roze gevulde eieren een dag bewaren.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor roze gevulde eieren met krokante spek? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.