Gevulde eieren met kerrie en mosterd, een echte klassieker! Dit gevulde eitje mag met Pasen niet ontbreken en deze gezellige hapjes maak je super makkelijk en snel zelf klaar. Ik kan je vertellen, het is echt niet ingewikkeld om zulke mooie gevulde eitjes klaar te maken. Ik vertel je graag mijn trucje!
Gevulde eitjes met kerrie, mosterd, frisse yoghurt, een beetje mayonaise en gerookt paprikapoeder en komijn. Een makkelijk hapje voor bij de borrel of voor bij de Paasbrunch. Waar we dit jaar weer zoveel lekkers op gaan zetten… ben jij er ook al helemaal klaar voor?!
Klassieke gevulde eieren
Ik ga dit jaar met Pasen voor wat klassieke hapjes…. er staan al zo ontzettend veel lekkere recepten voor Pasen op mijn site, maar de meest simpele klassieke gevulde eitjes ontbraken nog. Daar ga ik dit jaar verandering in brengen en dit recept voor gevulde eieren met kerrie en mosterd is het tweede recept voor gevulde eitjes dat online komt.
Eerder deelde ik al het recept voor roze gevulde eieren met krokante spek met je. Die zijn zo prachtig roze geworden door gebruik te maken van natuurlijk bietensap. Te gek toch, dat intens roze paarse kleurtje! Bij de versie van vandaag hou ik het wat eenvoudiger, maar net zo lekker uiteraard!
Gevulde eieren met kerrie en mosterd
Deze hapjes zijn echte klassiekers… volgens mij kwamen ze zelfs al op tafel toen ik nog jong was. Nou is dat niet zo heel lang geleden…. maar een beetje retro hapje is dit natuurlijk wel! Je serveert deze gevulde eitjes als borrelhapje maar ook met Pasen mogen ze bij de lunch of brunch eigenlijk niet ontbreken.
Bij dit recept is het nodig dat je de eieren goed hard kookt, dus ze staan zeker een minuut of 8 tot 10 op het vuur. Daarna laat je ze schrikken onder het koude water, zo laat de schil makkelijker los. Pas als de eieren echt goed afgekoeld zijn, kun je ermee aan de slag.
De vulling van romige eiermousse met kerrie en mosterd is een combinatie van smaken die bij iedereen wel goed valt. Ik vind het zelf lekker om de vulling iets lichter te maken en mayonaise en yoghurt te mengen. Zo wordt het niet zo vet, maar juist lekker fris!
De truc om de eitjes zo netjes te vullen is door gebruik te maken van een spuitzak met een spuitmondje. Dus in dit geval gaat de tip van het boterhammen zakje niet op, daar krijg je niet zulke mooie toefjes van. De vulling gaat in de spuitzak en hoewel mij dat altijd heel ingewikkeld leek… is het vullen van de eieren daarna echt een fluitje van een cent!
Nog op zoek naar meer hapjes voor Pasen? Zat de tafel lekker vol en geniet met de liefsten om je heen. Wat dacht je van deze gezellige croissant rolletjes met gerookte zalm? Of mini quiches met courgette en spek? Een zelfgemaakte eiersalade mag ook zeker niet ontbreken!
Wil je deze gevulde eieren met kerrie en mosterd al van tevoren klaar maken? Dat kan! Kook de eieren alvast, laat ze goed afkoelen en snij ze doormidden. Bewaar de halve eitjes afgedekt in de koelkast en maak de vulling alvast klaar volgens het recept. Het vullen van de eieren doe je dan vlak voor het serveren!
Nodig
- Spuitzak
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 theelepels yoghurt
- 2 theelepels mayonaise
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 theelepel komijn
- snuf gerookt paprikapoeder
- snuf zout
- tuinkers (of peterselie)
Bereiden
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Wanneer het water kookt, laat je voorzichtig de eieren in het water glijden. Kook de eieren zo'n 10 minuten.
- Laat de eieren schrikken onder koud water. Schil de eieren. Laat ze nu volledig afkoelen, je kunt ze even in de koelkast zetten.
- Snij de eieren over de lengte doormidden en gebruik een klein lepeltje om voorzichtig het eigeel uit het ei te scheppen.
- Prak het eigeel van de eieren en meng hier de yoghurt, mayonaise en mosterd doorheen. Breng op smaak met kerrie, komijn, een snuf zout en een beetje gerookt paprikapoeder. Meng goed door.
- Schep de vulling voor de gevulde eieren in een spuitzak en vul de halve eieren met de romige eiermousse met kerrie en mosterd. Maak de gevulde eieren af met wat verse tuinkers of peterselie.
- Luchtdicht afgesloten kun je de gevulde eieren met kerrie en mosterd een dag bewaren.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde eieren met kerrie en mosterd? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.
2 reacties
Lekker hoor Reny! En wat voor vulling zit er in de eitjes met de gerookte zalm? Zou ik best wel willen weten.
Dat recept komt er volgende week aan!