Gevulde eieren met gerookte zalm. Nog weer een heerlijk hapje, een klassiek gevuld eitje met frisse dille en gerookte zalm. Een beetje ouderwets zijn ze misschien wel, deze eitjes, maar volgens mij kunnen deze retro hapjes gewoon nog steeds op tafel komen met Pasen!
Een ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paas-ei. Zo ging dat versje toch? Of volgens mij was het zelfs een kinderboek… In elk geval, als ik aan Pasen denk, dan denk ik aan eieren en het liefst heel veel eieren. Lekkere gevulde eieren met zalm bijvoorbeeld, met een heerlijke lichte ei-mousse met frisse yoghurt en dille. Smullen maar!
Gevulde eieren met zalm
Wat mij betreft zijn we helemaal klaar voor de Paasdagen! Er staan heerlijke recepten voor heerlijke dagen op de site. Wat dacht je van hartige scones met gerookte zalm? Van croissant wafels met roerei en krokante bacon? En daarbij ook nog eens zo’n heerlijke flammkuchen met gerookte zalm? Het is een groot feest dit jaar!
Als kleine hapjes, voor bij de lunch maar ook voor bij de borrel, ga ik voor de klassieke gevulde eieren dit jaar! Ik deelde al het recept voor gevulde eieren met kerrie en mosterd met je. En voor een prachtig roze gevuld ei met truffel en krokante spekkruimels. En vandaag dus een gevuld eitje met zalm.
Klassieke gevulde eieren
Ik ga dit jaar met Pasen voor wat klassieke hapjes…. er staan al zo ontzettend veel lekkere recepten voor Pasen op mijn site, maar de meest simpele klassieke gevulde eitjes ontbraken nog. Daar ga ik dit jaar verandering in brengen en dit recept voor gevulde eieren met gerookte zalm is het derde recept voor gevulde eitjes dat online komt.
Eieren en gerookte zalm zijn altijd een goede combinatie en niet voor niets een klassieker! Deze smaken zijn altijd goed en met een beetje yoghurt en verse dille maak je een heerlijke zachte ei-mousse klaar waarmee je de eieren kunt vullen.
Bij dit recept is het nodig dat je de eieren goed hard kookt, dus ze staan zeker een minuut of 8 tot 10 op het vuur. Daarna laat je ze schrikken onder het koude water, zo laat de schil makkelijker los. Pas als de eieren echt goed afgekoeld zijn, kun je ermee aan de slag.
Nodig
- Spuitzak
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 theelepels yoghurt
- 2 theelepels mayonaise
- 4 takjes verse dille
- 100 gram gerookte zalm
Bereiden
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Wanneer het water kookt, laat je voorzichtig de eieren in het water glijden. Kook de eieren zo'n 10 minuten.
- Laat de eieren schrikken onder koud water. Schil de eieren. Laat ze nu volledig afkoelen, je kunt ze even in de koelkast zetten.
- Snij de eieren over de lengte doormidden en gebruik een klein lepeltje om voorzichtig het eigeel uit het ei te scheppen.
- Prak het eigeel van de eieren en meng hier de yoghurt en mayonaise doorheen. Knip de dille van de takjes en voeg samen met een snuf zout toe. Hou iets van de dille achter voor de garnering.
- Schep de vulling voor de gevulde eieren in een spuitzak en vul de halve eieren met de romige eiermousse met dille.
- Snij de gerookte zalm in fijne snippers. Maak de gevulde eieren af met de gerookte zalm en strooi er nog wat dille overheen.
- Luchtdicht afgesloten kun je de gevulde eieren met zalm een dag bewaren.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde eieren met gerookte zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.