Zin in een snelle, simpele én smaakvolle tapas? Dan moet je deze gamba’s al ajillo proberen! Dit klassieke Spaanse gerecht met garnalen in pittige knoflookolie zet je binnen no-time op tafel, en smaakt alsof je in een gezellige tapasbar zit. Die geur van knoflook en olijfolie alleen al brengt je meteen in Mediterrane sferen. Serveer met knapperig brood, dippen maar, en genieten!
Ik ben echt dol op kleine tapas hapjes zoals deze. Met een paar ingrediënten – verse gamba’s, knoflook, chilipeper en olijfolie – maak je iets dat altijd indruk maakt. Perfect voor een uitgebreide tapasavond, maar ook heerlijk als borrelhapje. En eerlijk, iets wat zó makkelijk te maken is, hoort gewoon vaker op het menu te staan. Gamba’s al ajillo, daar maak je iedereen blij mee!
Gamba’s al aijilo
Deze Spaanse garnalen zijn echt het ultieme tapas hapje. Ze zijn zo eenvoudig te maken, maar zitten boordevol smaak dankzij de combinatie van olijfolie, knoflook en een beetje chilipeper. Omdat ik wel van een beetje pittige knoflook garnalen hou, voeg ik nog een extra beetje peper toe. Dat is uiteraard optioneel
Knoflook garnalen zoals deze horen gewoon op elke tapasavond thuis. En het mooie is: je kunt ze zo serveren als borrelhapje met wat brood erbij om die smaakvolle olie mee op te dippen. Het allerlekkerste vind ik deze tapas wanneer de garnaaltjes echt net van het vuur komen, de olie dan nog zo lekker sizzelt en de garnalen die nog warm zijn, echt heerlijk!
Spaanse knoflook garnalen
Dit recept voor gamba’s al ajillo laat zien dat je met een paar simpele ingrediënten een geweldig gerecht kunt maken. Verse garnalen, flink wat knoflook, peper en goede olijfolie – meer heb je niet nodig om deze Spaanse garnalen op tafel te zetten. Het is ook heerlijk om er nog een snuf gerookt paprikapoeder aan toe te voegen, dat maakt de smaak nog intenser!
Of je nu indruk wilt maken op je gasten of jezelf wilt verwennen, dit gerecht past bij elke gelegenheid. En het beste? Het is klaar in minder dan 10 minuten. Laat al die heerlijke tapas borrelavondjes maar komen! Oh, en nog een tip… ga je met de feestdagen gourmetten? Dan kun je deze knoflook garnalen ook klaar maken als gourmet-recept voor in de pannetjes!

Nodig
Ingrediënten
- 200 gram garnalen
- 50 ml olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 tl chilivlokken
- snuf zout
- verse peterselie (optioneel voor garnering)
Bereiden
- Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder eventueel de zaadjes en snij daarna fijn.
- Verwarm de olijfolie in de hapjespan. Pers de knoflook uit boven de pan, voeg de fijngesneden rode peper toe en een beetje gemalen chilivlokken.
- Laat 2 a 3 minuten meebakken, tot de knoflook begint te verkleuren (pas op: laat niet verbranden). Roer regelmatig door.
- Voeg dan de garnalen toe aan de pittige knoflookolie en schep goed om. Bak de garnalen in 2 a 3 minuten gaar en serveer direct.
- Voeg eventueel nog een snuf zout toe en verse peterselie voor garnering.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor gamba’s al aijilo? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.