Steeds als ik de reclame van die fastfoodketen met de grote M voorbij zien komen, denk ik aan de milkshakes die ik altijd zo lekker vond (lang, lang geleden….). Ijskoude milkshakes, met steeds andere smaken. Banaan was altijd mijn favoriet, met direct daarna de perzik-mango variant, die volgens mij alleen in de zomer te krijgen was. Ik maak tegenwoordig vaak zelf mijn milkshakes, lekker, verfrissend op warme dagen en een fijn tussendoortje, gevuld met lekker vers (zomer) fruit. Vandaag dan ook een recept voor een frisse milkshake met vers fruit, het is super eenvoudig om te maken en zo lekker!
De ’truc speciale’ voor deze verse milkshakes zijn de stukjes bevroren banaan. Ik heb ze standaard in mijn vriezer liggen, in een afgesloten bakje. Zodra ik zie dat er bananen overrijp gaan worden, ga ik óf aan het bakken en gebruik ik de banaan als zoetstof, óf ik haal de schil er vanaf en doe de banaan in stukjes in de vriezer. Wat belangrijk is, is dat je wel de schil er dus al afhaalt, en de banaan al in grove stukken breekt, anders kan je blender het never nooit niet aan om de banaan fijn te maken. Bevroren banaan in de vriezer is trouwens ook superhandig om zelf ijs mee te maken, daar zal ik binnenkort nog eens een receptje voor online zetten.
Verder kun je bij deze milkshake precies zelf kiezen welke smaak je maakt. Heb je zin in bananen-milkshake? Dat kan! Of toch meer zin in de perzik-mango variant, ook geen probleem! Ik geef je het recept voor mijn favoriet van dit moment, maar ga vooral lekker zelf aan de slag en experimenteer met smaken!
Frisse milkshake met vers fruit:
de basis:
- 200 ml amandelmelk
- flinke scheut kokosmelk
- 1 banaan, bevroren
- 1/2 avocado
- eventueel wat ijsklontjes
voor mijn favoriet voeg je nog toe:
- 3 abrikozen
- 1 (wilde) perzik
Nodig: blender
Bereiden: doe de bevroren banaan in de blender en voeg de amandelmelk toe. Laat de blender hier een gladde shake van maken. Pas als de (harde) banaan volledig geblend is, voeg je de avocado en kokosmelk toe. Is de shake te dik, voeg dan nog wat ijsklontjes toe.
Mijn favoriet op dit moment is met zacht oranje fruit zoals abrikozen en perziken.
Tip: je kunt de ijsklontjes natuurlijk van gewoon water maken, maar je zou ze ook kunnen maken van (afgekoelde) groene thee of kamille thee. Of wat dacht je van water met limoen en munt? Dit geeft net weer die bijzondere twist aan je milkshake!
Enjoy, en laat die zomer nu maar komen!!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
2 reacties
Ik doe het zelf altijd met aarbeien!
Aarbeien schoonmaken en doorsnijden. In een diepvrieszak in de vriezer het liefste uitgespreid zodat ze niet aan elkaar vriezen.
Dan met melk en eventueel wat vanille suiker of andere zoetstof in de blender. De hoeveelheid melk varieert naar mate de dikte die je lekker vind.
Super lekker en gezond!
Leuk idee. Graag gelezen. Bedankt voor de tips.
Maar even terzijde; melk is absoluut niet gezond.
De overheid weet dit, maar zwijgt als het graf.