Als je aan de Spaanse tapas hapjes denkt, mogen empanadas met tonijn niet ontbreken. Deze heerlijke hapjes met een knapperige buitenkant van bladerdeeg en een hartige vulling met tonijn zijn een echte favoriet. De combinatie van tonijn, paprika, rode ui en een vleugje gerookt paprikapoeder maakt deze Spaanse tonijn empanadas echt om je vingers bij af te likken!
Of je ze nu maakt voor een tapasavond, een feestje of gewoon als borrelhapje, ze passen bij elke gelegenheid. Serveer ze samen met andere klassiekers zoals patatas bravas, gamba’s al ajillo of een tortilla de patatas, en je hebt een tafel vol geweldige tapas hapjes.
Empanadas met tonijn
Het geheim van deze tapas met tonijn zit in de smaakvolle vulling van de hapjes, die je van tevoren kunt bereiden. Je begint met het bakken van rode en groene paprika, rode ui en een beetje tomatenpuree, zodat de smaken mooi samenkomen. Voeg vervolgens tonijn, kappertjes, oregano en een mix van zoet en pittig gerookt paprikapoeder toe voor een heerlijke kruidige vulling. Laat dit mengsel afkoelen voordat je het in het bladerdeeg verpakt, anders blijft het veel te vochtig! Schuif ze in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is, en je hebt een hapje waar iedereen blij van wordt.
Deze empanadas recept met tonijn is perfect als tapasgerecht, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld een snufje peterselie toe voor extra frisheid, of vervang de kappertjes door olijven als je van een zoute twist houdt. Of bekijk mijn recept voor empanadas met gehakt eens, als je bijvoorbeeld niet zo van tonijn houdt! Serveer ze warm of op kamertemperatuur – ze smaken altijd even goed.
Empanada de atún
Deze empanada de atún brengt de smaken van Spanje direct naar je tafel. De zachte, hartige vulling in combinatie met het knapperige bladerdeeg is een echte favoriet bij iedereen. Of je nu een uitgebreide tapasavond organiseert of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze Spaanse tonijn empanadas zijn altijd een goede keuze.
Meer tapas recepten:
Helemaal enthousiast geworden van deze empanadas met tonijn en wil je meer lekkers op tafel zetten? Klaar voor een gezellige tapas avond met de lekkerste hapjes? Dat snap ik helemaal, daarom heb ik naast deze empanada de atún nog meer lekkere tapas hapjes voor je klaar staan:
- Albondigas
- Tortilla de patatas
- Gamba’s al aijilo
- Patatas bravas
- Kip bacon rolletjes
- Empanadas met gehakt
- Knoflook champignons
- Pan con tomate
Ingrediënten
- 6 vellen bladerdeeg
- 200 gr tonijn (MSC, op water basis)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 el kappertjes
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gerookt paprikapoeder (zoet)
- 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig)
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- drup citroensap
- 1 ei
- drupje olie
Bereiden
- Begin met het maken van de vulling voor de empanadas met tonijn. Schil en snipper de rode ui, maak de paprika's schoon en snij in heel fijne blokjes. Maak de knoflook schoon.
- Verwarm een druppel olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Bak de paprika mee en pers de teen knoflook erbij uit. Bak zo'n 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Laat even uitlekken en voeg dan de groenten toe aan een schaal. Doe hier de tonijn bij en meng de kappertjes, de oregano, het gerookt paprikapoeder, een blikje tomatenpuree en een drup citroensap er doorheen.
- Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de vellen bladerdeeg diagonaal doormidden en leg in het midden van elke driehoek een beetje van de tonijn vulling.
- Vouw de bladerdeeg driehoekjes voorzichtig dicht en druk de uiteinden aan met een vork.
- Klop het ei los en besmeer de empanadas met tonijn met het ei. Leg de empanadas op het bakpapier en schuif deze voor zo'n 20 - 25 minuten de warme oven in. Serveer direct of lauwwarm.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor empanadas met tonijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.