Ja, haha, je dacht toch niet dat het recept voor groene pesto van rucola en pistache voor niks online kwam… Ik had er namelijk al een ideetje mee, en dat was een heerlijke crostini maken. Of bruschetta, of hoe je het wilt noemen. In elk geval een klein knapperig stukje brood dat heerlijk is bij een borrel of op een feestje. Met die mooie dagen van vorige week – eh hallo, waar is de zon gebleven? – kreeg ik al helemaal zin in lekker buiten eten, kleine hapjes, beetje tapas-achtig. En daar horen wat mij betreft deze crostini met pesto, brie en rauwe ham helemaal bij!
Crostini met brie
Als je mij volgt op social media, dan zie je vaak genoeg voorbij komen dat ik gek ben op rode wijn én toastjes met brie. Ja, dat klopt, vooral echte romige brie de meaux is mijn favoriet. Ik kan gerust zo’n hele punt in mijn eentje op, en dat gebeurt dan ook wel eens op een zaterdagavond.
Het is meer dat wanneer ik halverwege ben, ik vind dat ik wel genoeg heb gesnoept… Tegenwoordig heb ik trouwens assistentie van mijn jongste dochter. Als wij op zaterdagmiddag nog wel eens een borrelplank op tafel zetten, is zij niet weg te slaan bij de brie.
Ze wil het liefst zelf snijden en als het aan haar ligt, eet ze deze zachte kaas achter elkaar op. Kind van haar moeder, zal ik maar denken.
Deze crostini met groene pesto, brie en rauwe ham zet je op tafel bij een zomerse borrel of als heerlijk hapje voor de feestdagen. Het is toch super leuk om zo’n aangekleed broodje te serveren? Weer eens wat anders dan een mandje met stokbrood en de gasten zelf laten smeren.
Vooral nu het lekkerder weer wordt, eet ik liever kleine hapjes dan hele maaltijden. Als de zon nou weer even terug komt, dan denk ik dat deze kleine broodjes zeker vaker zullen worden geserveerd!
Gelukkig zet je deze heerlijke hapjes zo op tafel, en een recept wil ik het eigenlijk niet eens noemen. Maar wat lekker is, moet je delen, toch? Of nou ja niet altijd natuurlijk, maar deze fijne combi deel ik graag met je!
Op zoek naar nog een leuk borrelhapje? Dan is deze bruschetta van zoete aardappel met tomaat ook zéker een aanrader!
Meer stokbrood hapjes recepten:
Ben je op zoek naar nog meer stokbrood hapjes, feestelijke recepten die tijdens een borrel zeker op tafel mogen komen? Wat dacht je dan bijvoorbeeld van deze gezellige broodjes;
- Crostini met Serranoham, geitenkaas en vijgen
- Bruschetta met tomaat en basilicum
- Crostini met dadelspread, kaas en spekkruimels
- Pinxtos met geroosterde paprika en anjovis
Nodig
Ingrediënten
- 8 sneetjes stokbrood (voorgebakken)
- 8 eetlepels groene pesto
- 8 plakjes brie
- 8 plakjes rauwe ham (prosciutto)
- 8 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel oregano
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het stokbrood in 8 plakjes. Ik gebruikte een voorgebakken stokbrood, dat sowieso nog een minuut of 6 afgebakken moet worden.
- Meng de olijfolie met de oregano en smeer elk sneetje brood aan beide kanten dun in met de kruidenolie.
- Leg de broodjes op het rooster en schuif deze de oven in. Bak ze 6 minuten op 180 graden en draai dan de oven naar de grillstand. Grill de broodjes nu nog 1 a 2 minuten, tot ze lekker knapperig zijn.
- Laat de crostini heel even afkoelen als ze uit de oven komen, smeer ze daarna in met ongeveer 1 el pesto per broodje. Leg hier een plak brie en een plakje rauwe ham op en maak af met een blaadje basilicum.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor crostini met pesto, brie en rauwe ham? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Is super lekker, ik doe het met gewoon Frans brood in stukjes snijden alles erop en in de oven.