Weekend! Yes, het weekend staat voor de deur! En nog een druk weekend ook. Maar dat maakt niet uit, er staan (bijna!) alleen maar leuke dingen op de planning! En bij het weekend hoort voor mij ook altijd een uitgebreide borrel. Meestal zetten wij op zaterdagmiddag de tafel vol met lekkers, maar regelmatig doen we dat op zondagmiddag nog eens dunnetjes over bij mijn ouders. Omdat ik een stokbroodje met een smeersel ook maar zo gewoon vind, duik ik vaak zelf even de keuken in. Het hoeft niet moeilijk te zijn om zelf wat lekkers op tafel te zetten. Deze crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen staan zo op tafel!
Vanmiddag beginnen we met een borrel bij ons nieuwe huis. En shame on me dat ik daar dus nog niet zoveel over heb verteld…. Het is ook nogal een project namelijk. In april dit jaar zijn we gestart met de renovatie van een oude stal om daar een woonhuis van te maken. De buitenmuren en de vloer zijn blijven staan/liggen, de rest moest worden gedaan. Nu, inmiddels al ruim 5 maanden verder, staat er echt al een huis. Onvoorstelbaar!
Maar achter de schermen kost dat echt behoorlijk wat tijd. Voor mij niet zozeer aan het klussen zelf – dat kan ik ook niet – maar aan nog zo ontzettend veel andere dingen. Ik zal binnenkort eens foto’s maken om je te laten zien waar het nou precies om gaat. Want makkelijk is het nog niet om zo’n groot project uit te leggen… Volg je me trouwens op Instagram? Want daar deel ik wel vaak korte filmpjes en recente foto’s van het project.
Bij een borrel mogen de hapjes natuurlijk niet ontbreken. Echt uitsloven ga ik me vandaag trouwens niet, de mannen hebben de hapjes geregeld. Maar voor thuis, komend weekend, zet ik wel nog deze crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen op tafel. Als het goed is mogen we namelijk morgen vieren dat Senna haar zwemdiploma heeft gehaald, en dat is wel een feestje waard!
Crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen
Voor ongeveer 8 stuks
- 1 klein stokbrood – afgebakken
- 75 gr zachte geitenkaas
- 4 plakjes Serrano ham
- 1 vijg
- 1 el balsamico stroop
- olie
- zeezout
- 1 teentje knoflook
- 1 el amandelschaafsel
- 8 kleine basilicumblaadjes
Nodig; rooster van de oven, klein steelpannetje, serveerplank
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij het afgebakken stokbrood in plakken van ongeveer 1 cm dik. Besprenkel de crostini met olijfolie en bestrooi met wat grof zout. Plet een teentje knoflook, verwijder de schil en smeer de broodjes met de knoflook in.
Leg de plakjes stokbrood op het rooster en schuif ze voor zo’n 5 minuten de oven in. Ze moeten knapperig worden, maar niet heel hard.
Snij de vijg in 8 partjes. Verwarm de balsamico stroop in de steelpan en leg de partjes vijg hierin. Bak ze aan beide kanten 1 minuut.
Snij de plakjes Serrano ham doormidden.
Haal de crostini uit de oven en besmeer met de zachte geitenkaas. Leg per broodje een half plakje Serrano ham op de kaas en leg hier een balsamico-vijg boven op. Strooi wat amandelschaafsel over de crostini met geitenkaas en maak de broodjes af met de verse balsamico.
Ga je aan de slag met dit recept voor crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube