Nou, ik denk als je de titel zo leest, je direct denkt dat dit recept weinig meer met pesto te maken heeft… Ik bedoel, courgette? En geen pijnboompitten? Maar dat is niet waar hoor! Deze courgette pesto is juist een heerlijk frisse zomerse variatie op de standaard groene pesto! Met de vakantie naar Italië in mijn hoofd vond ik dat het wel weer eens tijd was om aan de slag te gaan met Italiaanse recepten. En op mijn lijstje stond nog altijd om eens te proberen of courgette ook geschikt is om pesto mee te maken. Dikke check, ik keur dit recept helemaal goed. Nadat mijn potje met pesto was gevuld, ben ik ook gelijk aan de slag gegaan met meer zomerse recepten. Die komen er binnenkort aan, stay tuned!
Ik kijk zo uit naar de vakantie! 3 weken niets doen, daar ben ik echt aan toe…. Het waren weer bizar drukke weken de afgelopen tijd. Met een schoolvakantie in het vooruitzicht – vanaf vandaag zijn de meiden 6,5 week vrij! – en nog heel wat verjaardagen deze maand, was er genoeg te doen. Ik probeer wat vooruit te werken voor in de periode dat ik weg ben, maar dat betekent dus ook gewoon 2 keer zoveel doen in dezelfde tijd. Het is wel even goed geweest, de vakantie is meer dan welkom!
De meiden gaan de eerste 2 weken nog wel naar de buitenschoolse opvang toe. Dat geeft mij de tijd en ruimte om nog wat laatste recepten op de foto te zetten. Het zullen zeker weer makkelijke zomerse maaltijden worden, want met het mooie weer of op vakantie sta ik echt niet zo lang in de keuken. Deze zelfgemaakte courgette pesto met walnoten is ideaal om in de koelkast te hebben staan. Zo maak je een pasta, wrap of Caprese salade gemakkelijk klaar!
Courgette pesto met walnoten
Voor 1 potje pesto
- 150 gr courgette
- 50 gr rucola
- 25 gr basilicum
- 50 gr walnoten
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 2 e 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper
Nodig; keukenmachine met foodprocessor, schoon glazen potje met deksel
Bereiden: Was de courgette en snij in grove stukken. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Maak de knoflook schoon.
Doe de courgette, rucola, basilicum, walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Schenk hier de olijfolie bij.
Zet de keukenmachine aan en draai de ingrediënten tot een gladde massa. Breng de courgette pesto verder op smaak met peper.
Wil je nog meer pesto inspiratie? Ik maakte al eens een rucola pistache pesto en een spinazie walnoten pesto klaar. Ook erg lekker!
Ga je aan de slag met dit recept voor courgette pesto met walnoten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Hoelang kun je deze pesto bewaren?
Hoelang kun je deze pesto bewaren?