Deze repen zijn echt een cadeautje om op te eten! Zo puur, zo heerlijk, en ze smaken dus naar chocola. Echt, ik kan ze niet weerstaan….. Ik ben namelijk dol op chocola, en heb altijd een beetje moeite om mezelf te beheersen en niet achter elkaar een hele reep op te eten. Bij deze chocolade noten repen heb ik dat ook, ik blijf ervan snoepen! Maar het verschil tussen een reep chocola uit de winkel en deze zelfgemaakte chocolade noten repen is dat deze repen bómvol met echte en pure ingrediënten zitten! Dat is nog eens lekker snoepen!
Ik vind dat snoepen gewoon moet kunnen in een gezonde levensstijl. Maar als ik dan mag kiezen, dan kies ik wel voor net even gezonder, maar minstens net zo lekker. Ik maak daarom heel graag zelf mijn tussendoortjes en snacks klaar, zodat ik precies weet wat ik binnen krijg. Het is handig om ook bij je tussendoortjes uit te gaan van een goede verhouding tussen de koolhydraten, eiwitten en vetten. Zo blijf je langer verzadigd en voeden de tussendoortjes je ook echt.
Voor deze chocolade noten repen gebruikte ik als basis roggebrood. Ik ben daar dus dol op, op die smaak! Mij maak je ook heel gelukkig met een roggebroodje met kaas, of met spek bij de soep, maar ze kunnen ook in zoete recepten gebruikt worden. Door de combinatie van de ingrediënten in deze repen proef je eigenlijk het roggebrood niet zo meer, maar je krijgt wel een lekkere bite!
Chocolade noten repen
Voor 6 -8 stuks
- 100 gr Medjouls dadels
- 50 gr roggebrood
- 25 gr walnoten
- 25 gr cacaopoeder
- 2 el kokosolie
- 1 el cacaonibs of hele pure chocola
Nodig: keukenmachine, klein bakblik of kleine ovenschaal huishoudfolie
Bereiden: Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine. Voeg hier het roggebrood en de walnoten bij en schep 25 gram cacaopoeder hierbij.
Met deze temperaturen is je kokosolie vast al vloeibaar, die van mij wel! Schep 2 el kokosolie in de keukenmachine en blenden maar.
Zorg dat de dadels, het roggebrood en de noten goed fijngemalen worden. Er mogen nog wel kleine stukjes in blijven zitten, dat geeft een lekkere bite. Als de ingredienten fijn genoeg zijn, voeg je de cacaonibs nog toe. Blend nog heel even, zodat de stukjes cacao goed door het mengsel heen zitten maar niet al te fijn geworden zijn.
Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met een stuk huishoudfolie. Zorg dat de folie ruim overhangt, zodat je straks het mengsel kunt afdekken. Stort het chocolademengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Zorg dat de repen overal even dik zijn.
Zet nu minstens een uur in de koelkast om op te stijven. Na een uur kun je de plak in repen snijden en per stuk verpakken. Bewaar in de koelkast.
Ga jij aan de slag met dit recept voor chocolade noten repen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
4 reacties
Oeh, klinkt heel goed!
Dat ziet er echt super lekker uit, maar kan je ze ook in de vriezer bewaren en dan laten ontdooien?
Aan het maken 🙂 !!
Zal op fb posten!
Gemaakt en heel lekker. Maar ze blijven bij mij heel erg zacht/nat. Iemand een tip?