Chimichurri – groene salsa gemaakt van verse kruiden. Heerlijk bij gegrild vlees of vis. Leg de kussens maar op de stoelen en maak de buitentafel nog even schoon. De bbq mag uit de schuur, we gaan lekker naar buiten toe! Heb je de weersvoorspellingen gezien? Ik word daar zo gelukkig van! Heerlijk, het lijkt wel vakantie zo.
Sowieso lijken de afgelopen weken wel een beetje vakantie, met dan weer een dagje werken en dan weer een dagje rustig aan. Het tempo van de meiden werkt daar ook aan mee, en de fijne temperaturen zeker ook. Ik heb vandaag een recept voor een groene salsa voor je, ook wel chimichurri genoemd. Een Argentijns sausje voor bij gegrild vlees. Al is het net zo lekker bij vis of vegetarische gerechten. Komt dus helemaal van pas nu we lekker veel buiten gaan eten!
Deze temperaturen mogen wat mij betreft tot na de zomervakantie zo blijven. Zeker nu we waarschijnlijk niet echt op vakantie gaan, hoop ik echt op hele mooie weken. Lekker naar buiten in onze eigen tuin, uitstapjes maken in de buurt, misschien een bootje huren of op de fiets de omgeving door. En dan aan het eind van de dag de bbq aan, genieten hoor!
Chimichurri recept
Het bbq-en zelf laat ik graag aan anderen over, ik ben altijd meer van de bijgerechten klaar maken. En hoewel ik echt een zwak heb voor saté en satésaus, vind ik het ook leuk om af en toe wat anders op tafel te zetten. Toen ik laatst nog wat verse koriander en peterselie over had, besloot ik om deze pittige chimichurri klaar te maken. Een heerlijke groene salsa voor bij een mooi stukje vlees of vis. Al smaakt dit ook fantastisch bij groente-spiezen of geroosterde aardappeltjes. Een altijd-kunner dus en een heerlijke smaakmaker.
Ingrediënten
- 15 gram koriander (vers)
- 15 gram platte peterselie (vers)
- 1 kleine ui
- 1 lente-ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 1 theelepel oregano
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 limoen
- snuf zout
- 1 theelepel chilivlokken
Bereiden
- Het recept voor deze chimichurri is geen hogere wiskunde, de keukenmachine doet eigenlijk al het werk!
- Haal de blaadjes koriander en peterselie van de takjes en doe deze in de foodprocessor van de keukenmachine.
- Schil de ui en snij grof. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in stukken, de pitjes heb ik verwijderd. Snij het uiteinde van de lente-ui af en snij daarna grof. Doe de ui, de lente-ui, knoflook en rode peper bij de koriander en peterselie.
- Voeg hier de oregano, chilivlokken en een snuf zout aan toe. Pers 1 limoen uit boven de foodprocessor en voeg de olijfolie toe. Zet de keukenmachine nu aan en blend de ingrediënten tot een salsa. Oftewel een saus waar nog wel stukjes in zitten, niet al te fijn dus.
- Is de salsa niet smeuïg genoeg, voeg dan nog wat olie toe. Serveer de chimichurri bij een mooi stukje vlees, kip of vis. Of zet op tafel bij geroosterde groenten of aardappeltjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor chimichurri? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
3 reacties
Hoi Reny,
Dank je wel voor deze heerlijke salsa.
Echter mis ik bij de bereiding de lente-ui en de chilivlokken.
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hoi Manolito,
Dank je wel voor jouw oplettendheid! Die gaan ‘natuurlijk’ ook gewoon mee in de foodprocessor, maar ik ben ze in het recept vergeten te vermelden. Ik ga het aanpassen, dank je wel dat je het even meldt!
Groetjes, Reny
Hoi Reny,
Hartelijk dank voor jouw reactie.
Ik wens jullie een fijne dag.
Groetjes,
Manolito