Naar buiten toe! Zodra het kan, ben ik daar te vinden. Nu heb ik het geluk dat ik zowel dichtbij het strand als dichtbij het bos woon. Dus wanneer de zon begint te schijnen, trekken we erop uit. Natuurlijk neem ik een tas vol eten en drinken mee, dan kunnen we zo lang blijven als we willen. Deze Caprese spiesjes zijn favoriet bij de meiden en supermakkelijk om van tevoren klaar te maken. Eigenlijk is het de beroemde salade Caprese, maar dan op een stokje. En met 1 groot verschil, want ik gebruik voor deze hapjes het allerliefst Honingtomaten®. Die zijn zo heerlijk zoet!
Dat komt natuurlijk niet uit het niets, dat ik altijd een goedgevulde tas met eten en drinken meeneem. Zodra we ergens zitten, is de eerste vraag of er wat gegeten mag worden. Verwacht dus de komende tijd nog meer makkelijke picknickrecepten van me! Want hoe heerlijk ik het ook vind om te koken en het eten daarna buiten op te eten, ik sta nog steeds niet graag lang in de keuken… Als ik de deur uit wil om van het mooie weer te genieten, dan wil ik daar niet te lang mee wachten.
Alweer een paar jaar geleden maakte ik kennis met de Honingtomaten® van Looye Kwekers. Ik moet zeggen, sindsdien ben ik wel gek op dit kleine smaaktomaatje. Je hebt me vast wel eens horen zeggen dat ik niet zo dol ben op alle soorten tomaten, maar dit is écht wat anders! Bij Looye Kwekers worden de tomaten namelijk echt op smaak gekweekt en dat proef je. Deze tomaatjes zijn namelijk heerlijk zoet, maar toch lekker fris! Eerder ging ik al aan de slag met hun JOYN tomaat, daar maakte ik deze heerlijke plaatpizza met tomaat, tonijn en mozzarella mee.
Een HoningtomaatⓇ kun je uiteraard zo uit het vuistje eten. Dat doet mijn oudste dochter het liefst. Toen ik onlangs weer een bezoek aan Looye Kwekers bracht en Honingtomaten® mee naar huis nam, at Senna ze werkelijk achter elkaar op… En ik snoep lekker met haar mee! Als tussendoortje in de middag vind ik dit echt een traktatie en ik stop ze ook geregeld bij de meiden in de broodtrommels voor school. Of ik zet ze op de borreltafel, zoet maar toch hartig en meestal in een mum van tijd op.
Maar gecombineerd met simpele ingrediënten zoals mozzarella en basilicum heb je een heerlijk hapje en zo maar 1 van mijn favoriete Italiaanse salades te pakken. Salade Caprese en dan dus op een stokje. Ik maak graag verschillende variaties klaar. Je kunt uiteraard alle ingrediënten aan de tapasprikker schuiven, maar juist de combinatie van de Honingtomaten® met de Prosciutto is ook wel weer erg lekker. De zoete volle smaak van de tomaat gaat supergoed samen met het zoute van de ham, heerlijk!
De Caprese spiesjes kun je natuurlijk serveren bij de borrel, maar ik stop ze ook graag in de picknickmand. Als je met mooi weer buiten zit te eten, hoeft het allemaal niet zo zwaar en ingewikkeld te zijn. Laten we nu maar hopen op heel wat mooie zonnige dagen! Serveer de spiesjes eventueel nog met zelfgemaakte tzatziki. Inpakken maar en naar buiten toe!
Ga je aan de slag met dit recept voor Caprese spiesjes met Honingtomaten® en ham? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Looye Kwekers. Lees hier mijn disclaimer.