Bruschetta met roomkaas, Parmaham, verse basilicum, balsamico en een drupje honing. Oeh, dat klinkt als een heel lekker stokbrood hapje voor een gezellig borrel voor Oudejaarsavond. Of elk ander moment dat je gezellig samen komt met lieve mensen en feestelijke hapjes op tafel wilt zetten. Dit recept voor bruschetta met roomkaas en ham is makkelijk en lekker en net even wat specialer dan een stokbroodje met een smeerseltje.
Een knapperig ciabatta broodje belegd met zachte roomkaas met Italiaanse kruiden, licht gezouten Parmaham, een druppeltje balsamico azijn en een drupje honing en verse basilicum. Dit is een goddelijk hapje voor bij de borrel met typisch Italiaanse smaken. Wil je lekker uitpakken tijdens de borrel, zet dan zeker deze bruschetta met roomkaas en Parmaham op tafel!
Bruschetta met roomkaas en Parmaham
De komende dagen ga ik je inspiratie geven voor wat feestelijke hapjes voor Oudejaarsavond. Ik heb een hele plank met bruschetta hapjes voor je klaar staan en deze bruschetta met roomkaas en Parmaham is er daar eentje van. Ik vind het wel zo gezellig om deze luxe stokbrood hapjes op tafel te zetten, zo is de borrel net wat meer aangekleed!
Dit recept voor bruschetta met roomkaas en Parmaham mag natuurlijk bijna geen recept genoemd worden, zo makkelijk is het. Je roostert een ciabatta brood met wat olie en knoflook in de oven en belegt het daarna met heerlijke smaken. De Italiaanse roomkaas kun je zelf maken, maar je kunt natuurlijk ook voor een kant-en-klaar kuipje gaan. Zorg wel voor een goede kwaliteit van de ham, dat maakt dit broodje helemaal af!
Meer feestelijke stokbrood hapjes:
Ga jij een gezellige borrel organiseren en wil je meer feestelijke stokbrood hapjes op tafel zetten? Dan heb ik nog wel wat inspiratie voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Crostini met pesto, brie en Parmaham
- Bruschetta met tomaat en basilicum
- Crostini met geitenkaas, Serranoham en balsamico vijgen
- Bruschetta met zalm
- Crostini met dadelspread, kaas en spekkruimels
Nodig
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 150 gram roomkaas
- 8 plakken Parmaham
- 4 theelepels balsamico azijn
- 4 theelepels honing
- 4 blaadjes verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- olie (om te besmeren)
- 1 eetlepel oregano
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het ciabatta brood in 8 sneetjes van gelijke dikte.
- Maak de knoflook olie klaar door een teen knoflook uit te persen en deze samen met ongeveer 3 el olijfolie te mengen. Besmeer de sneetjes ciabatta aan beide kanten met de knoflook olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er nu wat oregano over en schuif de bruschetta vervolgens de oven in. Bak ze in 6 minuten gaar en knapperig, draai halverwege even om.
- Haal de bruschetta uit de oven, laat ze heel even afkoelen en besmeer ze dan met de roomkaas. Wees niet te zuinig!
- Druppel wat honing over de roomkaas en leg dan op elke bruschetta met roomkaas een plakje Parmaham.
- Maak de bruschetta met roomkaas en Parmaham af met een druppel balsamico azijn. Hak de basilicum blaadjes grof en strooi deze over de broodjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor bruschetta met roomkaas en Parmaham? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.