Bruschetta met burrata, groene pesto, krokante pancetta kruimels en verse basilicum…. Oeh, dat klinkt als een heel lekker stokbrood hapje voor een gezellig borrel voor Oudejaarsavond. Of elk ander moment dat je gezellig samen komt met lieve mensen en feestelijke hapjes op tafel wilt zetten. Dit recept voor bruschetta met burrata en pancetta is makkelijk en lekker en net even wat specialer dan een stokbroodje met een smeerseltje.
Een knapperig ciabatta broodje belegd met heerlijke zachte, romige burrata, de intense smaken van verse groene pesto, licht gezouten kruimels van pancetta, een druppeltje balsamico azijn en verse basilicum. Dit is een goddelijk hapje voor bij de borrel met typisch Italiaanse smaken. Wil je lekker uitpakken tijdens de borrel, zet dan zeker deze bruschetta met burrata en pancetta op tafel!
Bruschetta met burrata en pancetta
De afgelopen dagen heb ik je volop inspiratie gegeven voor wat feestelijke hapjes voor Oudejaarsavond. Ik heb een hele plank met bruschetta hapjes voor je klaar staan en deze bruschetta met burrata en pancetta is er daar eentje van. Ik vind het wel zo gezellig om deze luxe stokbrood hapjes op tafel te zetten, zo is de borrel net wat meer aangekleed!
Dit recept voor bruschetta met burrata en pancetta mag natuurlijk bijna geen recept genoemd worden, zo makkelijk is het. Je roostert een ciabatta brood met wat olie en knoflook in de oven en belegt het daarna met heerlijke smaken. Voor dit stokbrood hapje ga ik voor zachte, romige burrata. Burrata is een Italiaanse verse kaas gemaakt van mozzarella én room! Next level dus, en dat in combinatie met verse groenen pesto en krokante pancetta kruimels maakt echt een goddelijk borrelhapje!
Meer feestelijke stokbrood hapjes:
Ga jij een gezellige borrel organiseren en wil je meer feestelijke stokbrood hapjes op tafel zetten? Dan heb ik nog wel wat inspiratie voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Bruschetta met brie en cranberry
- Crostini met pesto, brie en Parmaham
- Bruschetta met tomaat en basilicum
- Crostini met geitenkaas, Serranoham en balsamico vijgen
- Bruschetta Caprese
- Bruschetta met zalm
- Crostini met dadelspread, kaas en spekkruimels
- Bruschetta met roomkaas en Parmaham
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 250 gram burrata
- 100 gram groene pesto (vers)
- 4 plakken pancetta (of ontbijtspek)
- 4 blaadjes verse basilicum
- 4 theelepels balsamico azijn
- 1 teentje knoflook
- olie (om te besmeren)
- 1 eetlepel oregano
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het ciabatta brood in 8 sneetjes van gelijke dikte.
- Maak de knoflook olie klaar door een teen knoflook uit te persen en deze samen met ongeveer 3 el olijfolie te mengen. Besmeer de sneetjes ciabatta aan beide kanten met de knoflook olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er nu wat oregano over en schuif de bruschetta vervolgens de oven in. Bak ze in 6 minuten gaar en knapperig, draai halverwege even om.
- Verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur, voeg geen olie toe en bak de plakken pancetta in de pan tot ze krokant en mooi bruin zijn. Draai halverwege even om en laat de plakken uitlekken op keukenpapier. Verkruimel daarna tot fijne kruimels.
- Haal de bruschetta uit de oven, laat ze heel even afkoelen en besmeer ze dan met de groene pesto. Wees niet te zuinig!
- Pluk de burrata voorzichtig uit elkaar in fijne stukjes. Leg op de groene pesto wat van de burrata.
- Maak de bruschetta met burrata af met de kruimels pancetta, een drupje balsamico azijn en wat verse basilicum.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor bruschetta met burrata en pancetta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.