Bruschetta met brie, cranberry, gehakte walnootjes en een touch of rozemarijn… Een heerlijk winters en verwarmend feestelijk stokbrood hapje voor een gezellige borrel met lieve mensen om je heen! Bijvoorbeeld voor Oudejaarsavond, wanneer je de tafel vol wilt zetten met de lekkerste borrelhapjes?! Dit recept voor bruschetta met brie en cranberry is makkelijk en lekker en net even wat specialer dan een stokbroodje met een smeerseltje.
Een knapperig ciabatta broodje belegd met zachte romige brie, friszoete zelfgemaakte cranberry compote, knapperige walnoot kruimels en wat fijn gesneden takjes rozemarijn. Dit is een goddelijk hapje voor bij de borrel met een smaakcombinatie die altijd goed is… Wil je lekker uitpakken tijdens de borrel, zet dan zeker deze bruschetta met brie en cranberry op tafel!
Bruschetta met brie en cranberry
De komende dagen ga ik je inspiratie geven voor wat feestelijke hapjes voor Oudejaarsavond. Ik heb een hele plank met bruschetta hapjes voor je klaar staan en deze bruschetta met brie en cranberry is er daar eentje van. Ik vind het wel zo gezellig om deze luxe stokbrood hapjes op tafel te zetten, zo is de borrel net wat meer aangekleed!
Brie en cranberry compote, dat is zo’n gouden combinatie van smaken! Dit recept voor bruschetta met brie, cranberry, walnoten en rozemarijn kun je natuurlijk bijna geen recept noemen, zo makkelijk is het. Maar ik wil je wel even inspireren met deze combinatie van zachte, romige brie, friszoete zelfgemaakte cranberry compote en dan die krokante walnoten kruimels.
Meer feestelijke stokbrood hapjes:
Ga jij een gezellige borrel organiseren en wil je meer feestelijke stokbrood hapjes op tafel zetten? Dan heb ik nog wel wat inspiratie voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Crostini met pesto, brie en Parmaham
- Bruschetta met tomaat en basilicum
- Crostini met geitenkaas, Serranoham en balsamico vijgen
- Bruschetta met zalm
- Crostini met dadelspread, kaas en spekkruimels
- Bruschetta met roomkaas en Parmaham
Nodig
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 200 gram brie
- 1 portie cranberry compote
- 8 walnoten
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- olie (om te besmeren)
- 1 eetlepel oregano
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het ciabatta brood in 8 sneetjes van gelijke dikte.
- Maak de knoflook olie klaar door een teen knoflook uit te persen en deze samen met ongeveer 3 el olijfolie te mengen. Besmeer de sneetjes ciabatta aan beide kanten met de knoflook olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er nu wat oregano over en schuif de bruschetta vervolgens de oven in. Bak ze in 6 minuten gaar en knapperig, draai halverwege even om.
- Hak de walnoten en takjes rozemarijn fijn.
- Haal de bruschetta uit de oven, laat ze heel even afkoelen en beleg dan elk broodje met een plakje brie. Wees niet te zuinig.
- Schep nu op de brie wat van de cranberry compote en maak de bruschetta met brie en cranberry af met de gehakte walnoten en takjes rozemarijn.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor bruschetta met brie en cranberry? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.