Bruschetta Caprese! Yum, nog weer zo’n heerlijk stokbrood hapje voor een gezellige borrel met Oudejaarsavond. Of elk ander moment waarop je gezellig met lieve mensen gaat borrelen en een feestelijk borrelhapje op tafel wilt zetten. Dit recept voor bruschetta Caprese is makkelijk en lekker en net even wat specialer dan een stokbroodje met een smeerseltje.
Een knapperig ciabatta broodje belegd met smaakvolle tomaten tapenade, mozzarella en natuurlijk wat verse basilicum. Dit is een goddelijk hapje voor bij de borrel met typisch Italiaanse smaken. Wil je lekker uitpakken tijdens de borrel, zet dan zeker deze bruschetta Caprese op tafel!
Bruschetta Caprese
Caprese… dan denk je natuurlijk direct aan die klassieker uit de Italiaanse keuken, de salade Caprese! Een fantastische combinatie van smaakvolle tomaten en zachte romige mozzarella, afgetopt met verse basilicum. In de originele salade Caprese hoort geen groene pesto thuis, maar op deze bruschetta Caprese denk ik dat een beetje pesto ook zeker goed zou smaken.
Het geheim van mijn bruschetta Caprese is de friszoete tomaten tapenade… Gebruik hiervoor echt goede smaakvolle stevige tomaten, een goede olijfolie en verse basilicum en maak het tomatenmengsel het liefst al een aantal uren van tevoren klaar. Dan kunnen de smaken goed intrekken en dat maakt dit hapje alleen nóg maar lekkerder!
Meer feestelijke stokbrood hapjes:
Ga jij een gezellige borrel organiseren en wil je meer feestelijke stokbrood hapjes op tafel zetten? Dan heb ik nog wel wat inspiratie voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Bruschetta met brie en cranberry
- Crostini met pesto, brie en Parmaham
- Bruschetta met tomaat en basilicum
- Crostini met geitenkaas, Serranoham en balsamico vijgen
- Bruschetta met zalm
- Crostini met dadelspread, kaas en spekkruimels
- Bruschetta met roomkaas en Parmaham
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 3 grote tomaten (pomodori)
- 10 blaadjes verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel oregano
- peper
- zout
- olie (om te besmeren)
Bereiden
- Het is het allerlekkerste om de smaken van de tomaten tapenade lekker lang in te laten trekken, dus maak dit mengseltje gerust al even van tevoren klaar.
- Snij de tomaten in kwarten, verwijder de harde kern en de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een schaal en voeg hier een flinke scheut olie aan toe (3 a 4 eetlepels), pers er een teen knoflook bij uit en strooi wat peper en zout over de tomaten.
- Snipper, scheur of snij de basilicumblaadjes fijn – hou er wel een paar achter voor garnering – en meng deze door de tapenade. Laat nu gerust even een uurtje staan. Niet in de koelkast zetten, dan verliest een tomaat namelijk zijn smaak!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het ciabatta brood in 8 sneetjes van gelijke dikte.
- Maak de knoflook olie klaar door een teen knoflook uit te persen en deze samen met ongeveer 3 el olijfolie te mengen. Besmeer de sneetjes ciabatta aan beide kanten met de knoflook olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er nu wat oregano over en schuif de bruschetta vervolgens de oven in. Bak ze in 6 minuten gaar en knapperig, draai halverwege even om.
- Laat de mozzarella uitlekken en scheur in fijne stukjes.
- Haal de bruschetta uit de oven, laat ze heel even afkoelen en schep nu op elk broodje wat van de tomaten tapenade en stukjes mozzarella. Maak nog af met wat basilicumblaadjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor bruschetta Caprese? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.