Het weekend staat voor de deur dus heb ik vandaag een lekker borrel recept voor je! Een makkelijk borrelbrood met kaas en pesto. Je weet wel, zo’n brood dat je uit elkaar kunt scheuren en dan met lekker veel gesmolten kaas erop en ertussen. Ik hou ervan om in het weekend te borrelen en heel regelmatig bestaat op zaterdag of zondag ons avondeten uit borrelhapjes. Een broodje met smeerseltjes, wat kaas, snackgroenten, bladerdeeghapjes. Uiteindelijk hoeft niemand dan ook echt te koken en kunnen we lekker op de bank ploffen met de haard aan en een goede film op. Love it!
Voor mij is zo’n tafel vol borrelhapjes de ideale makkelijke weekend-maaltijd. Natuurlijk bestellen we ook wel eens pizza of maken we die zelf, maar er wordt hier niet uitgebreid gekookt in het weekend. Daar heb ik meestal geen zin meer in, na al de hele week in de keuken te hebben gestaan. Wat ik wel leuk vind om te doen is dan wat kleine hapjes klaar te maken. Zo zijn bijvoorbeeld de Indische bladerdeeghapjes met pittig gehakt hier nog steeds favoriet in het weekend!
Borrelbrood met kaas en pesto
Het idee voor dit borrelbrood met kaas en pesto komt natuurlijk van die kant-en-klare stokbroodjes die je in het koelvak bij de supermarkt ziet liggen. Daar zit dan zo’n laagje kruidenboter tussen en je bakt het stokbroodje thuis nog even af. Best ok voor makkelijk en snel, maar net zo makkelijk is om zelf zo’n borrelbroodje klaar te maken. En dik voordeel is dat je precies bepaalt hoeveel kaas er nog overheen gaat!
Nu het buiten weer kouder wordt, komt er hier ook weer regelmatig een lekkere kom warme soep op tafel. Ook daarbij kun je dit borrelbrood met kaas en pesto op tafel zetten! Ik dook laatst met Renske de keuken weer in en we zetten 2 verschillende soepen op tafel. Die recepten komen er snel aan hoor! Kun je niet wachten, dan staan er inmiddels al heel wat verwarmende soep recepten op de blog!
Borrelbrood met kaas en pesto
- 1 afbakstokbrood
- 50 gr oude kaas, geraspt
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 gr cheddar, geraspt
- 6 el groene pesto
Nodig: schaaltje, scherp mes, oven
Bereiden: Check de verpakking van het afbakstokbrood om te zien op welke temperatuur de oven moet om het brood af te bakken. Verwarm de oven voor op deze temperatuur.
Meng in een schaaltje de oude kaas, Parmezaan en de cheddar.
Snij met een scherp mes diepe sneden in het stokbrood, zorg dat het stokbrood nog niet doorgesneden is.
Trek voorzichtig de inkepingen in het brood open en smeer hier wat groene pesto tussen en voeg wat van het kaas mengsel toe. Herhaal dit voor alle sneden.
Strooi tot slot de eventueel overgebleven kaas over het borrelbrood en schuif in de oven. Bak het brood in zo’n 10 minuten goudbruin en knapperig en met een heerlijke laag gesmolten kaas erover. Enjoy!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor borrelbrood met kaas en pesto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren