Wow, is dit jaar voorbij gevlogen of wat… Echt niet normaal! Nog een paar dagen en dan mogen we weer een nieuw jaar in luiden. Lekker met bubbels en deze bladerdeeghapjes met pesto! Van mijn oud collega’s kreeg ik bij mijn afscheid een boekje met de titel Dit wordt jouw jaar! En ik ben ook helemaal van plan om dat waar te maken…! Geen goede voornemens hoor, maar vooral genieten van het leven en mijn plannen en dromen tot werkelijkheid maken.
Yes, ik heb er heel veel zin in! Omdat de viering van de laatste dag van het jaar bij ons altijd samengaat met een tafel vol borrelhapjes, zal ik deze week heel wat lekkere bites met je delen. Vandaag begin ik met deze smaakvolle bladerdeeghapjes met pesto. En ze zijn zo makkelijk klaar te maken….
Borrelhapje met pesto
Natuurlijk kun je elke dag van het jaar beginnen met er jouw jaar van te maken, maar net als iedereen heb ik altijd wel een reden om die woeste plannen tot morgen door te schuiven. Of tot volgende week…. Van uitstel komt geen afstel bij mij, maar het loopt nog wel eens vertraging op. Laat ik het maar zo zeggen.
Nu ik sinds 1 maand al mijn tijd in mijn blog steek, en in de workshops natuurlijk, en Mind Your Feed écht mijn werk is geworden, wordt het tijd voor plannen. Een soort van dan, want ik ben nooit zo’n lange termijn planner… Maar ik ben wel echt van plan om 2016 te gaan rocken!
Bladerdeeghapje met pesto
Net zoals elk jaar sluit ik de laatste dagen van het jaar af met wat makkelijke en smaakvolle borrelhapjes voor Oudejaarsavond. Maar je zou ze natuurlijk bij elke borrel op tafel kunnen zetten, want het is altijd de juiste tijd om te genieten van lekkere hapjes!
Voor volgend jaar heb ik trouwens al wel wat kleine plannen, om te beginnen zal ik in januari weer wat leuks gaan organiseren met Linda, en ga ik later in het jaar een heel nieuw project opzetten… Spannend hè?! Ik ga jullie er binnenkort alles over vertellen. Voor nu deel ik dit makkelijke recept van bladerdeeghapjes met pesto met je. Super simpel, super lekker!
Meer feestelijke bladerdeeghapjes:
Op zoek naar meer feestelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel of een feestje? Dan vind je deze recepten misschien ook wel erg lekker:
- Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt
- Worstenbroodjes met oude kaas
- Mini pizza quiche met salami en mozarella
- Bladerdeeghapje met brie en abrikozenjam
- Indische bladerdeeghapjes met pittig gehakt
- Bladerdeeghapje met spinazie en feta
Ingrediënten
- 2 plakken bladerdeeg (volkoren)
- 4 eetlepels groene pesto
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat op een schoon werkblad in circa 10 minuten ontdooien.
- Smeer elke plak bladerdeeg in met de pesto en strooi hier wat Parmezaanse kaas overheen. Wanneer je van pittiger houdt, kun je nog wat peper toevoegen.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Rol de plakjes bladerdeeg voorzichtig (strak!) op en snij in plakken van 1 cm dik. Leg de bladerdeeghapjes met pesto op de met bakpapier bekleedde bakplaat, laat wat ruimte ertussen want ze gaan nog uitzetten in de oven.
- Schuif de hapjes nu in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten af. Warm serveren is het lekkerste, maar koud kan zeker ook!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerMeer borrelhapjes? Je vindt ze hier!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
5 reacties
Dat ziet er weer heerlijk uit! Mooi hapje voor de jaarwisseling!
Dank! 🙂
Geniet van je heerlijke recepten!
Een gezond en veel inspiratie toegewenst voor 2016!
Lijkt me heerlijk, ik ga ze zeker maken. Ik heb een vriendin die geen suiker mag i.v.m. migraine en zo kan ik haar ook eens een lekker hapje voor zetten en zelf gezellig mee eten natuurlijk. Ik ben benieuwd naar de rest van je borrelhapjes.
Reny, waar haal jij volkoren bladerdeeg vandaan? En volkoren tortilla’s? Ik kan ze niet vinden, zelfs niet bij mijn appie. Dit ziet er heerlijk uit maar ik zoek dus nog de volkoren variant van bladerdeeg.
Bij de natuurwinkel!