Oh, nou, kom op zeg…. Zet de zomer even aan! Ik heb namelijk zin om buiten te eten…. Om aan het einde van de middag al te beginnen met een gezellige borrel met wat fijne hapjes op tafel. En om daarna de bbq aan te steken. Maar de zomer lijkt er dit jaar nogal moeite mee te hebben…. Ik klaag niet, niet over het weer, want ik ga er gewoon vanuit dat we nog zo’n heerlijke Indian summer gaan hebben. En eigenlijk is het altijd de juiste tijd voor deze avocado dip met koriander! Dit smeerseltje heeft wel wat weg van guacamole, vandaar dat ik begon te dippen met tortilla chipjes. Maar op een broodje, of in een wrap is deze avocado dip ook wel errug lekker!
Vroeger was ik nooit zo fan van avocado’s. Ik heb ze echt leren eten, en nu kan ik me geen leven meer voorstellen zonder deze groene vrucht. Niet in de laatste plaats om de goed eigenschappen, gooi ik tegenwoordig bijna overal een avocado doorheen. Tot grote afschuw van Simon trouwens, die volgens mij een trauma heeft van overrijpe avocado’s door de salade. Hij hoeft ze echt nooit meer te eten, en weet ze overal vakkundig uit te vissen. Maar voor mij mogen ze niet vaak genoeg op tafel komen. Of in een dip, of in een salade, of in een sapje, of bij mijn ontbijt. Bring it on, kom maar door met die avocado!
Nu het zomer zou moeten zijn, kies ik vaak voor makkelijk. Mijn keuken is aan de achterkant van het huis, daar waar de hele middag en avond de zon op staat. Het is er warm, rond deze tijd van het jaar, en dus kijk ik er niet naar uit om daar lange tijd achter elkaar te staan en eten klaar te maken. Koken moet leuk blijven, vind ik altijd. Als het warm wordt, dan heb ik gewoon minder zin om lang in de keuken te staan. Dan is het voor mij voldoende om wat simpele hapjes bij elkaar te scharrelen en een soort borrel-achtige maaltijd te serveren. Met deze avocado dip zet ik nog eens een bakje goodness op tafel, wat rauwkost erbij, een broodje of snelle wrap en klaar ben ik.
Avocado dip met koriander
Voor 1 schaaltje met dip:
- 1 avocado
- 1/2 limoen
- 2 el volle kwark
- 2 takjes verse koriander
- peper
- zout
Nodig; staafmixer, hoge mengbeker
Bereiden: Tsja, soms vraag ik me af of ik iets wel een recept kan noemen…. Dit is namelijk eigenlijk te simpel voor woorden. Maar ook te lekker om voor me te houden, dus vertel ik je toch hoe ik deze avocado dip heb klaar gemaakt.
Snij de avocado over de lange kant doormidden, draai de twee kanten in tegengestelde richting en haal ze los van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de hoge mengbeker.
Schep hier 2 el kwark bij en pers het sap van de limoen hierbij uit.
Voeg 2 takjes verse koriander toe, de blaadjes én de steeltjes en doe wat peper en zout naar smaak erbij.
Gebruik nu de staafmixer om een gladde avocado dip te maken. Lekker met wat tortilla chips (de naturel versie zijn helemaal puur!), of op een wrap of boterham. Enjoy!
Ga jij aan de slag met dit recept voor avocado dip met koriander? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Vandaag gemaakt. Vind het een heerlijke dip!