Soms moet je het echt niet al te ingewikkeld maken. Zin in wat lekkers, zin in pizza? Maar dan in de vorm van een hapje, een kleine bite voor bij een gezellige borrel? Dan heb ik vandaag weer wat leuks voor je. Dit smakelijke aubergine pizza hapje maakte ik al een hele tijd geleden klaar, maar ik ben er steeds niet aan toegekomen om het recept met je te delen. Nu ik achter de schermen al druk bezig ben met de feestdagen, en daar horen gezellige borrels bij, schoot me dit recept ineens weer te binnen… Beter laat dan nooit denk ik dan maar!
Ik ben dol op simpele hapjes voor bij de borrel. Zo maak ik regelmatig bruschetta van zoete aardappel klaar, met een frisse tomatensalade. Of gewoon wat kleine bladerdeeghapjes en gehaktballetjes. Een tafel vol met stokbrood en smeersels kan natuurlijk ook, maar vind ik stiekem eigenlijk een beetje saai. Als er al een broodje op tafel komt, dan maak ik daar het liefst kleine mini-taartjes van. Bijvoorbeeld met pesto, brie en prosciutto. Ja, ik hou ervan om een beetje uit te pakken, maar dat hoeft echt niet al te moeilijk te zijn.
Zeker nu de dagen korter worden, gaat hier in het weekend regelmatig al vroeg de open haard aan. Met z’n allen kruipen we op de bank, dekentjes erbij, en een leuke film op. En dan zo tegen het eind van de middag schenk ik een wijntje in en gaan we borrelen. Vooral de meiden zijn daar dol op, en staan dan ongeduldig rond de tafel met de hapjes. Wat dat betreft houden we hier allemaal wel van lekker eten, soms gezond en soms niet zo gezond. Wil je een net even verantwoorder hapje op tafel zetten, dan is dit aubergine pizza hapje een goed idee!
Aubergine pizza hapje
Voor 8 mini pizza’s:
- 1 aubergine
- 2 bollen mozzarella
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 tomaten
- Verse basilicum
- 1 tl oregano
- Peper
- Zout
- olijfolie
Nodig: bakplaat, bakpapier, oven
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Veeg de aubergine voorzichtig schoon met een stukje keukenpapier. Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakken aubergine hierop. Besprenkel met wat olijfolie en een snufje zout. Schuif de bakplaat met aubergine in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten garen.
Snij de mozzarella in plakken van 0,5 cm dik. Was de tomaat, snij in kwarten en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Lepel de tomatenpuree in een bakje en breng op smaak met wat peper en oregano.
Wanneer de plakken aubergine 10 minuten in de oven hebben voorgegaard, haal je de bakplaat uit de oven. Leg op elke plak aubergine nu een plak mozzarella, smeer wat van de tomatenpuree hier overheen en leg op elke pizza wat blokjes tomaat. De aubergine pizza’s gaan nu nog weer voor 10 minuten de oven in.
Snij de basilicum fijn. Zijn de pizzaatjes klaar? Dan mogen op elke pizza nog wat basilicumblaadjes!
Ga je aan de slag met dit recept voor een aubergine pizza hapje? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest