Ik geloof eigenlijk niet in toeval…. Ik maakte deze aioli met limoen afgelopen week klaar maar had nog niet helemaal bedacht waar ik dit bij zou eten. Nu ik helemaal in de bbq stemming ben, en we vooral lekker veel buiten eten en borrelen, ga ik graag aan de slag met smeersels en dipjes. Vaak genoeg zet ik ook een bakje uit de supermarkt op tafel hoor, maar aioli – deze snelle versie dan – is zo eenvoudig zelf te maken! Het grappige is dat ik dit recept voor deze knoflookmayonaise met limoen écht precies op het juiste moment had uitgewerkt. Want in de middag nog op de foto, in de avond mocht het bakje op tafel bij een spontane bbq met vrienden. Dat kan geen toeval zijn toch….?
Aioli zelf maken
Nog zonder plan voor het smeerseltje ging ik ’s middags Senna ophalen bij een vriendinnetje en werden we uitgenodigd om te blijven eten. Er was genoeg in huis, zei mijn vriendin, alleen de aioli ontbrak…. Volgens haar man mochten we blijven eten als ik voor de aioli zou zorgen. Ik wist niet wat ik hoorde, ik had ze namelijk helemaal niet verteld dat ik net dié middag aioli met limoen had klaar staan maken. Ik bedoel, dat kán toch geen toeval zijn? Met een snel berichtje aan Simon, die nog wel even langs huis wilde rijden, was de aioli onderweg en had ie toch een mooie bestemming gekregen.
Snel recept voor aioli
Ik maakte trouwens wel de snelle versie van een aioli, want ik kan me helemaal zo voorstellen dat je dit last minute in elkaar zet voordat je aan tafel gaat. Of als je spontaan visite krijgt voor een borreltje, dan is het wel superhandig om heel snel een lekkere dip neer te kunnen zetten. Borrelbroodje erbij, misschien nog wat snackgroenten of een toastje en je bent klaar voor een gezellig middag. Volgens mij hoort de aioli trouwens traditioneel thuis in de Spaanse keuken, en wordt deze gemaakt van enkel knoflook en olie. Maar omdat ik van een romige dip hou, heb ik een goede mayonaise als basis gebruikt. Lees even goed het etiket in de supermarkt, want er zijn dus wel mayonaises te vinden die niet zo veel toevoegingen bevatten.
Nodig
- Knoflookpers
Ingrediënten
- 6 eetlepels mayonaise
- 1/2 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie (met truffel)
- snuf peper
- snuf zout
Bereiden
- Doe de mayonaise in het schaaltje, pers de limoen erbij uit en schenk ook de olijfolie in de schaal. Roer goed door.
- Maak de knoflook schoon en pers de teentjes uit boven de schaal. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer de aioli met limoen goed door. Bewaar in de koelkast tot het opdienen. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor aioli met limoen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Super lekker. Vorige week gemaakt