Hier zit de vakantiestemming er goed in hoor! We zijn alweer 4 weken vrij, maar het lijkt nog maar gisteren dat ik aan het stressen was om alles klaar te krijgen voor ons vertrek naar Italië. En nu zijn we gewoon alweer terug… Maar het relaxte gevoel houden we vast en qua eten doen we ook nog steeds niet zo moeilijk. Eigenlijk komt er bijna elke middag een plank met lekkers op tafel. Gewoon wat makkelijke hapjes, wat rauwkost, kaasjes en wat salades voor op brood. Ik heb van die recepten die ik blijf maken, en om eerlijk te zijn vind ik mijn zelfgemaakte smeerseltjes nog altijd het lekkerste!
Het Italiaanse tempo is er – gelukkig! – nog niet uit. Op vakantie deden we het ook zo, aan het einde van de middag eerst wat hapjes op tafel. En dan pas rond een uur of 9 echt eten. Ik kan wel wennen aan dat ritme! Al is het natuurlijk een beetje jammer dat het weer hier niet helemaal mee werkt en we niet de hele avond buiten kunnen zitten.
Als ik een feestje heb, of we in normale weekenden willen borrelen, dan kies ik ook wel voor die kant-en-klare salades voor op brood uit de supermarkt. Maar om eerlijk te zijn… Een tonijnsalade waar je de tonijn moet opzoeken. Een eiersalade waar suiker in zit. Ik snap het nooit zo goed… Dus maak ik ze het liefste zelf, dan weet je wat je eet en het is 100x lekkerder!
7 x salades voor op brood of toastjes
Pittige kip avocado salade voor op toast
Pittige tonijnsalade met limoen en rode peper
Eiersalade met kerrie en mosterd
Hollandse garnalensalade
Eiersalade met bieslook
Zalmsalade
Makreelsalade
Ga je aan de slag met deze recepten voor salades voor op brood of toast? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Dat ziet er wel heel lekker uit, ik krijg er spontaan honger van. Wij verkopen schaduwdoeken aan mensen. Wij krijgen regelmatig de vraag of wij voor barbecue misschien ook recepten weten uit ervaring. Vaak staan wij met een mond vol tanden in plaats van eten, maar ik ga de volgende keer deze blog adviseren aan onze klanten 🙂