It’s beginning to look a lot like X-mas…. Yes, Kerst komt nu wel heel dichtbij! Morgen deel ik nog een laatste recept met je, voor op de ontbijttafel. En daarna is het klaar. Dan ga ik in chillmodus en even een paar dagen offline! Ik hoop echt dat ik je voldoende inspiratie heb gegeven en dat je zonder stress de komende dagen je boodschappen gaat doen. En dan net als ik vooral gaat genieten van lekker eten en de liefste mensen om je heen!
Wij beginnen het kerstdiner meestal met een kleine borrel en daar mogen deze stokbrood hapjes niet bij ontbreken! En na de kerstdagen gaan we natuurlijk richting Oud & Nieuw, daar komt de inspiratie voor deze hapjes vast ook van pas!
Stokbrood hapjes
Natuurlijk kun je ook gewoon een stokbroodje afbakken. In sneetjes snijden en wat verschillende smeersels op tafel zetten. Of zelf wat lekkere salades voor op toast klaarmaken. Dat kan!
Maar wil ik echt uitpakken, dan vind ik het leuk om deze stokbrood hapjes op tafel te zetten. Je maakt ze al van tevoren klaar en presenteert ze op een grote schaal! Super feestelijk vind ik zelf en zeker met Kerst mag het net wel even wat specialer!
Klik op de foto bij het gerecht of op de titel om bij het recept uit te komen! Wil je een lichter hapje dan stokbrood op tafel zetten, dan zou je dit kunnen vervangen door zoete aardappel toast.
Of kijk eens bij dit overzicht met borrelhapjes, daar zit ook vast wat voor je tussen! Zo kunnen de feestdagen beginnen hoor!
10 x stokbrood hapjes voor bij de borrel
Pesto, brie en rauwe ham
Voor deze hapjes kun je zelf de groene pesto maken of verse pesto uit de winkel gebruiken. De combinatie van zachte brie en licht zoute ham is heerlijk!
Avocado, tomaat en Parmezaanse kaas
Gegrilde courgette met mozzarella
Rucola, geitenkaas en gegrilde paprika
3 verschillende bruschetta hapjes. Knapperig brood met verschillende toppings, ik zou ze lekker allemaal op tafel zetten!
Tomaat, knoflook en basilicum
Dit is de traditionele tomaten tapenade die je op bruschetta toast eet. Maar dan geserveerd op een zoete aardappel broodje. Uiteraard kun je hier ook gewoon stokbrood voor gebruiken!
Geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen
Romige geitenkaas, iets gezouten Spaanse ham en dan die heerlijke zoete vijgen in balsamico. Dit is zo smaakvol!
Dadelspread, kaas en spekkruimels
Zoet, romig en zout, dat zijn de smaken van dit borrelhapje met dadel, kaas en spek. Een combinatie van smaken die altijd goed is!
Roomkaas, avocado en Serranoham
Eiersalade en truffelmayonaise
Geroosterde paprika en ansjovis
Voor deze stokbrood hapjes heb ik mij laten inspireren door de Spaanse pinxtos. Kleine hapjes die in Spanje bij de borrel worden gegeten. Ik zou ze allemaal op tafel zetten, zo valt er lekker veel te kiezen!
Ga je aan de slag met een deze stokbrood hapjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube