Ei wrap met roerbakgroenten…. Ik merk de laatste tijd dat ik door drukte en chaos vaak een snelle boterham kies voor de lunch. En daar is op zich natuurlijk niets mis mee, maar het wordt bij mij dan weer elke dag brood….
Omdat ik te lui of te gehaast ben om na te denken over wat ik dan wel wil eten. In onze vriezer ligt altijd voldoende brood, want dat gaat mee naar werk en naar school, dus als ik snel wil lunchen is een boterham zo gepakt.
Lunchen zonder brood
En terwijl ik echt niet anti-brood ben (mits je maar kiest voor goed brood, van volle granen), had ik me afgelopen week voorgenomen om toch weer iets meer variatie in mijn lunch aan te brengen. Want niet alleen merk ik dat ik het veel beter doe op een gevarieerd eetpatroon, ook vind ik het super lekker om ook andere dingen te eten bij de lunch. Zoals deze Oosterse ei wrap met roerbakgroenten, super snel op tafel!
Zoek je meer recepten om te lunchen zonder brood? Ik heb ze op een rij gezet, enjoy!
Ei wrap of omelet?
Die ei wrap is eigenlijk een hele sjieke benaming voor een omelet…. Maar het klinktwel leuk natuurlijk! De ei wrap is ook heel goed als lichte avondmaaltijd te gebruiken en dit recept past in de #30voeljefit challenge van deze week.
Gezonde lunch met deze omelet wrap
Het gaat er bij de challenge van deze week om dat we bewuster en minder vlees eten…. maar wat mij betreft passen eieren prima in een flexitariër lifestyle. Met een ei wrap kun je eindeloos variëren, ik koos ervoor om er behoorlijk wat groenten in te doen. Maar doe er vooral in wat je lekker vindt of wat er bij jou in de winkel te verkrijgen is.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 100 gram sugar snaps
- 3 bladen Chinese kool
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- 100 gram taugé
- peper
- zout
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- kokosolie (om in te bakken)
Bereiden
- Kluts de eieren in een kom en voeg een snuf zout toe.
- Schil de ui en snij doormidden. Snipper beiden helften. Snij de peper open, verwijder de zaadjes en hak de peper in fijne stukjes.
- Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een scheutje olie in. Fruit ½ ui en de peper in de olie.
- Voeg het geklutste ei toe aan de ui en peper en zet het vuur laag. Laat het ei langzaam stollen.
- Verwijder de harde kern van de bladen van de Chinese kool en snij de bladen in smalle repen.
- Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een scheut olie in.
- Fruit de andere halve ui en voeg de Chinese kool en sugar snaps toe. Schep de groenten regelmatig om.
- Voeg als laatste de taugé toe aan de Chinese kool en sugarsnaps en bestrooi de groenten met de komijn, kurkuma en nootmuskaat.
- Laat de ei wrap uit de pan op een bord glijden en schep de roerbakgroenten bovenop de wrap.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor Oosterse ei wrap met roerbakgroenten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Ik vind ‘m er heerlijk uit zien!
Ga ik ook eens proberen. Zit met hetzelfde probleem. Brood is makkelijk mee te nemen naar het werk. Kan je dit gerechtje ook koud eten als lunch?