Nou, vooruit, nog eentje dan…. Nog zo’n heerlijk recept voor bij het kerstontbijt… Wie zegt dat ontbijten met Kerst traditioneel met croissantjes en een kerststol hoort? Ik zet al jaren een mooie ontbijttaart of -cake op tafel en dat is minstens net zo feestelijk. Zeker de little feed vinden het geweldig, zo’n mooie taart uit de oven is natuurlijk ook heel speciaal. Maar deze ontbijttaart met rozijnen en noten komt niet alleen met Kerst op tafel, ik maak de taart ook regelmatig in het weekend. Het is dan ook niet voor niets dat ik vond dat het recept voor deze ontbijttaart in mijn boek Natuurlijk ontbijten moest komen! Ja, je leest het goed, het recept staat in mijn boek, maar omdat het bijna Kerst is, geef ik vandaag ook het recept hier op de blog!
Het afgelopen jaar was een geweldig mooi jaar voor Mind Your Feed. Ik ben heel actief geweest op mijn blog, zeker vanaf de zomer kreeg ik de smaak echt goed te pakken, en het is geweldig leuk om te merken dat je daar ook zoveel voor terugkrijgt. Niet alleen heel veel bezoekers, maar ook zo veel leuke reacties op de recepten die ik plaats. Daar word ik echt zo ontzettend blij van, om te merken dat ik dus blijkbaar inspireer om jou gezonder te laten eten. De kers op mijn jaar was toch eigenlijk wel het verschijnen van mijn boek Natuurlijk ontbijten met meer dan 30 unieke ontbijtrecepten. Ik heb er heel hard aan gewerkt en bescheiden als ik ben, had ik nooit gedacht dat er zoveel vraag naar zou zijn! De eerste druk was binnen een week uitverkocht…. de tweede werd toen snel bijgemaakt! Omdat ik je wil bedanken voor dit geweldige #MYF jaar, en ik je het liefst een stuk taart zou geven om het succes van mijn boek te vieren – maar dat wel een beetje lastig wordt – hierbij een uniek recept uit Natuurlijk ontbijten.
Mocht je een exemplaar van Natuurlijk ontbijten willen bestellen, dat kan, er zijn nog voldoende exemplaren beschikbaar! Naast het recept voor deze ontbijttaart met rozijnen en noten staan er dus nog veel meer fijne ontbijtrecepten in! Onder aan deze blogpost staat hoe je een exemplaar bestelt. But first, let’s have us some cake!
Ontbijttaart met rozijnen en noten
- 100 gr speltmeel
- 50 gr havermout
- 25 gr speltvlokken
- 25 gr havervlokken
- 3 eieren
- 50 ml plantaardige melk
- 2 rijpe bananen
- 2 appels
- 50 gr rozijnen
- 50 gr gemengde noten
- 2 tl kaneel
- 1 el bakpoeder
Nodig: keukenmachine, quichevorm, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het speltmeel, de havermout, speltvlokken, havervlokken, kaneel en bakpoeder in een beslagkom en schep goed door. Doe in de keukenmachine de bananen, 1,5 appel, de rozijnen, de noten, de eieren en melk en meng dit tot een beslag. Het fruit en de noten mogen nog wel in iets grovere stukjes blijven. Voeg de droge ingrediënten toe aan de keukenmachine en meng tot een beslag. Bekleed de quichevorm met bakpapier en laat het beslag in de vorm lopen. Snij de overgebleven halve appel in partjes en garneer de ontbijttaart hiermee. Laat in 35 minuten gaar worden.
Oeh, nu wordt het lastig kiezen hè? Komt deze ontbijttaart op tafel, of wordt het toch de Blueberry breakfast cake? Ik wens je in elk geval hele fijne feestdagen toe!
Wil jij een gedrukt exemplaar van Natuurlijk ontbijten?
Dan kun je per mail een bestelling plaatsen! De prijs van de gedrukte versie is 12,50 (+ 2,25 verzendkosten).
- meer dan 30 unieke recepten
- tarwevrij, suikervrij, en zuivelvrij
- 60 pagina’s ontbijtinspiratie
- voor elke dag van de week
- een hele maand voorzien van ontbijtrecepten
Hoe bestellen?
- Maak het bedrag van 12,50 + 2,25 (totaal 14,75) over op NL05 RABO 0161 1365 59 ten name van Mind Your Feed
- Stuur mij een mail met jouw adresgegevens op reny@mindyourfeed.nl
- Wanneer ik jouw gegevens heb ontvangen én de betaling bij mij binnen is, stuur ik je een exemplaarNatuurlijk ontbijten! toe.
- Woon je in de buurt? (Wateringen) Dan mag je het boekje ook ophalen. Je betaalt dan dus geen verzendkosten, maar je betaling dient dan wel binnen te zijn voor je komt ophalen. Contant betalen is niet mogelijk. Stuur me een mailtje als dit voor jou goed uitkomt!
- Ik verstuur ook naar het buitenland. Voor België zijn de verzendkosten 5,00. Voor andere landen graag even contact opnemen. De BIC code die je bij buitenlandse betalingen gebruikt is BIC: RABONL2U.
Heb je nog vragen, ook dan kun je me een mailtje sturen.
Have a Happy Healthy Christmas!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
3 reacties
Het ziet er lekker uit!
Gisteravond heb ik dit gebakken en meteen n sukje geproefd. Heerlijk straks als ontbijt met wat kwark. Yummie
Ga ik maken met de paasdagen. Door wat kan ik de rozijnen vervangen? Die lust ik niet.