Oeh, het is tijd voor hartige wafels…. Een heerlijk recept voor zoete aardappel wafels! Luchtige wafels gemaakt van zoete aardappel puree waar je mee kunt ontbijten of die je bij de lunch kunt serveren. De wafels bak je eigenlijk van slechts 3 ingrediënten en staan zo op tafel. Serveer met avocado mousse, een gebakken eitje en knapperige spekkruimels.
Hartige wafels, ik vind dat altijd zo’n verwennerij! Een extra luxe als er wafels op tafel komen. Deze wafels maak ik met zoete aardappel en kun je daarna zowel hartig als zoet beleggen. Ze zijn bovendien glutenvrij, aan de wafels voeg ik verder geen bloem toe. Ik hou wel van een stevig ontbijtje of goede lunch en met deze zoete aardappelwafels met avocado en ei zit je dan helemaal goed!
Zoete aardappel wafels
Zoete aardappel wafels…. ik hoor je denken, hoe dan?! Nou, ik kan je vertellen dat deze hartige wafels echt super simpel klaar te maken zijn… Voor dit recept kook je eerst de zoete aardappel en hier maak je vervolgens een puree van. En van de puree maak je weer het beslag voor de wafels door dit te mengen met cheddar kaas en eieren.
Simpel as that en nou hou ik wel van een beetje smaak aan mijn wafels dus gooi ik er nog lekker wat kruiden doorheen. Dit basis recept voor zoete aardappel wafels is dan ook bedoeld om lekker mee te experimenteren en voeg dus ook vooral de kruiden toe die jij lekker vind!
Hartige wafels
Sinds ik een aantal jaren terug voor Moederdag een wafelijzer cadeau kreeg (ik heb dit wafelijzer, heel tevreden over!) staat deze bijna elk weekend wel op het aanrecht. Vooral mijn jongste dochter is gek op wafels bij het ontbijt en bakt tegenwoordig helemaal zelfstandig haar havermout banaan wafels.
Zelf vind ik het erg fijn en lekker om ook groenten in mijn hartige wafels te verwerken en zo bakte ik eerder al eens deze fantastische bloemkool wafels. Wat me ook een goed idee lijkt, is om eens aan de slag te gaan met pompoen, dat is misschien meer wat voor het najaar…
Meer wafels recepten:
Ook de smaak te pakken gekregen en wil je naast dit recept nog meer wafels gaan bakken?! Dat begrijp ik! En, misschien heb je onlangs een wafelijzer aangeschaft of staat ie juist een beetje te verstoffen en wil je er juist mee aan de slag… Dan heb ik nog meer lekkere wafel recepten voor je. Zowel zoet als hartig, allemaal even lekker!
- Croissant wafels met roer ei en avocado
- Banaan havermout wafels
- Bloemkool wafels met gerookte zalm
- Yoghurt wafels met vers fruit
- Appel kaneel wafels met blauwe bessen compote
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappel
- 3 eieren
- 30 gram peterselie
- 50 gram Cheddar kaas
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 avocado
- 4 plakken ontbijtspek
- drupje maple syrup (of honing)
Bereiden
- Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Vul een pan met water, voeg de zoete aardappel toe en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel stukjes in zo'n 10 minuten gaar. Giet af en laat even uitlekken.
- Gebruik een staafmixer om de zoete aardappel stukjes tot een gladde puree te blenden. Tik dan 3 eitjes boven de zoete aardappelpuree, snij de peterselie fijn en voeg samen met de cheddar, gerookte paprikapoeder, komijn en cayennepeper toe. Roer goed door tot een glad beslag voor de zoete aardappel wafels.
- Verwarm het wafelijzer en vet de ijzers in met een beetje olie.
- Schep ongeveer 1 opscheplepel van het zoete aardappel beslag in elke wafelvorm van het ijzer, sluit het wafelijzer voorzichtig en bak de wafels in zo'n 6 minuten mooi bruin. Weersta de verleiding om tussentijds het wafelijzer te openen, daarmee trek je de wafels kapot. Laat ze langzaam garen!
- Bak ondertussen in een droge koekenpan de plakken ontbijtspek mooi krokant.
- Prak de avocado tot een gladde puree.
- Eventueel kun je nog een extra eitje bakken voor op de zoete aardappel wafels. Serveer de wafels met de avocado puree, knapperige ontbijtspek, een druppeltje honing en een gebakken eitje.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor hartige zoete aardappel wafels? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.
2 reacties
Hallo,
Kun je ze invriezen, denk je?
Groetjes
Hi, dat lijkt me eigenlijk niet lekker… Heb het zelf niet geprobeerd dus ik zou zeggen, probeer het en je weet het 🙂
Liefs, Reny