Pancakes for breakfast, yes! Daar kun je me heel blij mee maken! Behalve dat ik ze meestal zelf moet bakken…haha! Nog lekkerder zou het zijn als ze vóór mij gemaakt worden. Maar goed, daar blijf ik dan maar op wachten….de meiden worden vanzelf een keer groot genoeg om zelf pannenkoeken te bakken. Ik ben vooral dol op die dikke fluffy pancakes, dat geeft zo’n luxe gevoel. Wist je trouwens dat je ook van zoete aardappel pannenkoekjes kunt maken? Echt te lekker….
De zoete aardappel komt hier in allerlei variaties op tafel. Ik maakte al eerder eens een fijn overzicht van mijn favoriete recepten met zoete aardappel, en daar ga ik deze pannenkoekjes zeker aan toevoegen! Het is even wat werk, maar dan heb je echt een verwenontbijtje. Al bedacht ik me tijdens het bakken dat deze pannenkoekjes ook heerlijk zullen zijn in een hartige variant. Daar ga ik na mijn vakantie dan ook zeker mee aan de slag!
Doordeweeks bestaat mijn ontbijt heel vaak uit een snelle rijstwafel. En juist daarom vind ik het dan in het weekend fijn om iets meer tijd aan het ontbijt te besteden. Doordeweeks lukt dat echt niet, met de 2 dames die op school en op de crèche afgeleverd moeten worden. Dus op zaterdag of zondag pak ik meestal uit. Er komen steeds weer andere pannenkoeken op de ontbijttafel, de havermoutpannenkoeken zijn bijvoorbeeld ook echt een hit hier. Maar stiekem vind ik deze zoete aardappel pannenkoekjes nog net even leuker om op tafel te schuiven, omdat we zo ook allemaal nog een extra portie groenten binnenkrijgen!
Zoete aardappel pannenkoekjes
Voor 6 kleine pannenkoekjes
- 50 gr zoete aardappel
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 mespuntje vanillepoeder
- 1/4 mango
- 50 ml Griekse yoghurt
- (kokos/olijf) olie om te bakken
Nodig: klein pannetje, beslagkom, koekenpan
Bereiden: Schil de zoete aardappel en snij deze in stukken. Doe ze in een pan, vul met wat water en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat de aardappels in 8 minuten gaar koken.
Giet de zoete aardappels af en laat even afkoelen. Prak met een vork tot een gladde massa. Strooi hier wat kaneel, vanillepoeder en bakpoeder overheen en schep even goed om.
Breek de eieren boven de beslagkom en voeg de zoete aardappel toe. Meng met een vork tot een glad beslag.
Zet de koekenpan op het vuur, laat warm worden en giet er wat olie bij. Heb je een grote koekenpan, dan kun je meerdere zoete aardappel pannenkoekjes in 1 keer bakken. Gebruik een houten pollepel om wat beslag in de pan te scheppen, zorg dat de pannenkoekjes niet te dik zijn. Laat zachtjes de onderkant gaar en bruin worden en draai de pannenkoek dan voorzichtig om. Laat de andere kant ook even bruin worden. Herhaal totdat je beslag op is!
Lekker met wat Griekse yoghurt en mango! Enjoy!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
6 reacties
Wow, enorm verrast door dit heerlijke ontbijt! Stonden al lang op het ‘uitprobeer-lijstje’ maar ik bleef hangen bij de Griekse yoghurt pannenkoekjes 🙂 Tijdens de bereiding had ik mijn twijfels (klopt het dat het hele dunne pannenkoekjes zijn?), maar wat is dit heerlijk! Thnx!
Smaakte zo ongeveer alleen maar naar eieren voor mij. ik denk dat ik de volgende keer de hoeveelheid zoete aardappel verdubbel en kijk hoe dat gaat. 50 gram is heel weinig
Zijn de diverse pannekoekenen ook in te vriezen denk je? Ik heb in de ochtend echt geen tijd om eerst aardappels te gaan koken en zo en wil het dan bv de avond ervoor maken. Of meteen een grotere hoeveelheid en dan dus in de vriezer. ’s Morgens uberhaupt wat gaan bakken zit nog niet in mijn systeem, maar ik wil minder brood eten en alleen kwark/yoghurt is dan niet zo gevarieerd.
Invriezen heb ik niet geprobeerd, ik denk ook dat het dan te nat wordt bij het ontdooien. Van tevoren klaar maken kan zeker wel.
Kun je dit ook maken met zoete aardappel meel? Ik heb zo’n pak in huis, maar ik heb geen recepten. Weet jij daar meer over te vertellen?
Ik heb het gemaakt met ruim 150 gram zoete aardappel. Tikfout? Lekker, al smaakt het in het begin veel naar ei. Heerlijk met pruimengelei!