Goedemorgen deze zonnige zondagmorgen! Het is zover, de zomervakantie is hier begonnen en ik heb 6,5 week van rustig aan doen voor me liggen… Wat een heerlijk vooruitzicht! De meiden zijn iets langer vrij van school dan andere kinderen, omdat er tijdens de schoolvakantie in de school verbouwd gaat worden. Dus yes, nog iets langer geen wekker in de ochtend, geen haast, geen plannen. Of nou ja, we maken natuurlijk wel plannen, daar ga ik vandaag maar eens voor zitten geloof ik. Maar eerst ga ik de koffie aanzetten en deze yoghurt wafels klaar maken. Dit is toch zo’n lekker luchtig verwenontbijtje voor in het weekend. Afmaken met verse aardbeien en deze dag kan nu al niet meer stuk!
Afgelopen vrijdag waren mijn meiden al vrij van school. En bij het ontbijt kreeg ik al de vraag wat we die dag zouden gaan doen… ik had nog helemaal niets op de planning staan, gewoon een relaxed luierdagje leek me wel een prima idee. Maar gedurende de dag werd de vraag nog een paar keer gesteld. Wat gaan we deze vakantie doen?! En ik kan me dat nog wel herinneren van vroeger, die magische 6 weken vrij, wat zouden we allemaal voor leuks gaan doen?! Ik denk dat ze die vraag dus niet van een vreemde hebben. Vandaag gaan we eens wat dingen bedenken, uitstapjes, logeerpartijtjes, komt goed!
Maar eerst ga ik weer eens tijd maken voor een verwenontbijtje. Dat is al veel te lang geleden. De weken waren druk, de weekenden ongeveer net zo druk. Rustig opstarten was er niet altijd bij. En ik merk dat ik daar wel echt behoefte aan heb, in de ochtend een beetje rommelen in de keuken en wat lekkers klaar maken. Kopje verse koffie zetten. En dan dus deze yoghurt wafels met verse aardbeien. In de zon, boekje erbij, komt goed!
Ingrediënten
- 75 gram bloem
- 125 ml Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 1 eetlepel honing
- 1/2 theelepel bakpoeder
- snuf vanillepoeder
- aardbeien
- poedersuiker
- olie (om in te vetten, of bakspray)
Bereiden
- Heb je nou geen wafelijzer, dan kun je met dit beslag ook luchtige yoghurt pannenkoekjes bakken in de koekenpan…
- Doe de bloem in de mengkom en schep hier de Griekse yoghurt bij. Tik de eieren boven de kom.
- Voeg nu de honing, bakpoeder een een snuf vanillepoeder toe. Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te komen.
- Verwarm het wafelijzer voor. Smeer het rooster in met een klein beetje olie of spray in met bakspray.
- Gebruik een kleine soeplepel om het beslag voor de yoghurt wafels in het wafelijzer te scheppen. Bak de wafels in zo’n 3 a 4 minuten goudbruin.
- Serveer de yoghurt wafels met verse aardbeien en naar wens nog wat poedersuiker. Een goede kop koffie erbij en de dag kan niet meer stuk!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor yoghurt wafels met aardbeien? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Smaakt naar een omelet en heeft een bizarre textuur.