Oeh, yoghurt muffins met muesli en blauwe bessen. Als dat geen heerlijk zondags verwenontbijtje is! De herfstvakantie is hier begonnen en vanochtend duik ik de keuken in om deze heerlijke yoghurt muffins te bakken. Lekkere luchtige muffins met muesli en blauwe bessen, dat is nog eens een goed begin van de dag! Deze muffins maakte ik met gewone bloem klaar, maar je zou ook havermout kunnen gebruiken. En alvast een tip; maak wat extra klaar en vul je vriezer. Want deze muffins zijn ook een heel fijn tussendoortje op wat drukkere dagen.
Ik ben dol op bakken met yoghurt. Oftewel, yoghurt gebruiken in mijn bakrecepten. Het ligt misschien meer voor de hand om melk te gebruiken, maar juist door het toevoegen van yoghurt krijg je heerlijke fluffy muffins! Ook bijvoorbeeld voor luchtige pannenkoekjes of wafels kun je yoghurt gebruiken, ik vind het echt zo lekker!
Yoghurt muffins
Deze gezonde yoghurt muffins met blauwe bessen bak je met een paar ingrediënten. Ik denk dat je de meeste wel gewoon in de voorraadkast hebt staan. Ik voeg nog muesli toe aan de muffins voor een extra bite. Natuurlijk kun je zelfgemaakte muesli gebruiken! Als je voor muesli uit de winkel gaat, check dan uiteraard even de ingrediënten op de verpakking. Vaak wordt er aan die soorten muesli veel suiker toegevoegd en dat is voor dit recept voor yoghurt muffins helemaal niet nodig!
Nodig
- Bakpapiertjes
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 50 gram muesli
- 100 ml yoghurt
- 2 eieren
- 25 ml honing
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- 75 gram blauwe bessen
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de muffinvorm met bakpapiertjes geschikt voor muffins.
- Doe de bloem samen met de muesli in de mengkom. Schep door.
- Schenk de yoghurt in de kom en tik de eitjes erbij. Gebruik een garde om een luchtig beslag voor de yoghurt muffins te maken.
- Voeg de koekkruiden, honing en het bakpoeder toe aan het beslag en roer nogmaals alle ingrediënten door elkaar.
- Schep als laatste de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag voor de muffins met yoghurt over de muffinvorm. Het beslag is genoeg voor 8 muffins.
- Strooi tot slot nog een klein beetje muesli over de yoghurt muffins en schuif ze voor 15 – 20 minuten de warme oven in. Elke oven is anders, dus hou ze in de gaten!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor yoghurt muffins met muesli en blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren
5 reacties
Wat zijn speciale muffin bakvormpjes?
Is ėėn muffin een maaltijd?
Tips om de muffins makkelijk uit het papierenvormpje te krijgen?? Bij mij blijft de helft altijd kleven ☺
Viel een beetje tegen de muffins bleven plakken in de vormpjes
Oh, dat is jammer! Waren ze wel lekker?