Zondag = bakdag heeft een concurrent gekregen… Want zondagen zijn ook het perfect moment voor heerlijke verwenontbijtjes. Zoals deze yoghurt met gebakken banaan…. Gebakken banaan, zoiets waarvan ik dus wist dat ik het super lekker vind, maar dat ik het dan nooit klaar maak. Vroeger, als kind al, at ik graag pisang goreng, en toen we twee jaar geleden op Bali waren kon ik het niet laten om regelmatig te ontbijten met deze treat. Wat een feestje in de ochtend…. Uitkijkend op ons privé zwembad smaakte natuurlijk alles goed, maar dit gerechtje ging niet uit mijn gedachten. Een banaan is altijd lekker bij het ontbijt, maar door de banaan heel even te bakken wordt ie alleen nog maar zoeter. Hallo nieuw favoriet ontbijt!
Eigenlijk hoort er natuurlijk nog zo’n krokant rijstebloemlaagje om de banaan heen, maar als ontbijt met yoghurt en zelfgemaakte granola hoeft dat van mij niet. Zo is het namelijk minstens net zo goed, het gaat om de combinatie… crunchy, zoet, heerlijk om zo mijn dag te beginnen! En aangezien ik besloten heb om mezelf in het weekend maar weer wat vaker te verwennen met een bijzonder ontbijtje, dook ik afgelopen week alvast de keuken in om een beetje te experimenteren.
Zo gaat dat vaker bij mij, ik heb dan wel al een bepaald idee, maar weet nog niet helemaal wat het gaat worden. Die gebakken banaan kwam ik weer tegen toen ik door de foto’s op mijn telefoon scrolde en heel even was ik weer terug op Bali, de warmte van daar kon ik gewoon voelen. Zo fijn….. nou hebben we natuurlijk echt wel wat mooie dagen al gehad en ik heb zelfs al op het terras gezeten, maar ik heb wel weer behoefte aan warmte. Aan de zon! Aan de zon op mijn bord, en met deze yoghurt met gebakken banaan lukte dat goed.
Die banaan is al zoet genoeg van zichzelf, maar toch voegde ik een drupje honing toe, zodat er tijdens het bakken een mooi karamelachtig laagje zou ontstaan. En een banaan gewoon in plakjes snijden is ook maar zo gewoon. Bij verwenontbijtjes hoort nét even een beetje extra, dan geniet ik er ook extra van.
Yoghurt met gebakken banaan en granola
Voor 1 verwenontbijtje:
- 1 banaan
- 1 el (kokos)olie
- 1 tl honing
- 150 ml Griekse yoghurt
- 3 el zelfgemaakte granola
- pistachenootjes
- pure chocola ( > 75%)
Nodig: klein pannetje om mee te bakken
Bereiden: Snij de banaan in plakken van een dikke centimeter. Verwarm de olie en de honing in het kleine pannetje en meng goed door. Leg de plakjes banaan in de pan en bak aan allebei de kanten ongeveer 2 minuten. Ik bakte de plakjes in 2 shifts, omdat ze niet allemaal in de pan pasten.
Doe de yoghurt in een schaaltje, strooi er wat van je favoriete (zelfgemaakte!) granola over en leg daar de gebakken banaan boven op. Maak je verwenontbijtje af met wat gehakte pure chocola en pistachenootjes.
Ga je aan de slag met dit recept voor yoghurt met gebakken banaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
4 reacties
Oke dit was echt te lekker! Net gemaakt, maar dan met kwark, kokosrasp en pecannoten. Lekkerste ontbijt ooit!! Bedankt hiervoor, ik zal dit nog vaak maken!
ooh, wat leuk! Ja, ik vind het ook zó lekker, zou er van kunnen blijven eten 🙂
Ja, dit moet ik zeker proberen! Wat ziet het er heerlijk uit. Helaas heb ik vandaag al ontbeten, maar deze gaat zeker op m’n to-do lijstje. Fijne zondag!
Dit lijkt me fantastisch. Ik ga dit zeker proberen!