Goedemorgen deze morgen! Het is weekend, en het is lente! Daar word ik alvast heel vrolijk van. Waar ik ook vrolijk van word, zijn rustige zondagochtenden. Langzaamaan opstarten met een kop koffie. Een krantje. Vooral niet te veel willen en niet te snel gaan. Zondagochtenden zijn het enige moment in de hele week waarop we echt kunnen relaxen. En dat doe ik dan ook heel graag. Toch kriebelt het juist op die ochtend ook om de keuken in de duiken en even uit te pakken voor het ontbijt. Met deze stapel yoghurt havermout pannenkoekjes met aardbeien maak ik mijzelf en de meiden in elk geval erg blij!
Het lijkt de laatste tijd wel alsof elke ochtend chaotisch verloopt. Zelfs op de zaterdag zijn er tegenwoordig allerlei verplichtingen waarvoor de wekker moet worden gezet. Oh echt, dat is niet aan mij besteed hoor. Ik wil juist heel langzaam doen in de ochtend. Nog niet zoveel hoeven. Ik vind het al meer dan genoeg dat ik elke doordeweekse dag op tijd bij school moet staan. Laat het weekend dan alsjeblieft lekker rustig zijn.
Havermout pannenkoeken
Zondagochtend is dan een soort van heilig. Ik waak er echt voor dat er op deze ochtend niets hoeft, moet, of per sé zal gebeuren. Het enige waar ik mij mee bezig hou is met wat er als ontbijt op tafel gaat komen. En hoewel pannenkoeken hier in de ochtend sowieso wel favoriet zijn, zijn deze yoghurt havermout pannenkoekjes een nieuwe topper op de ontbijttafel. Super luchtig, gemaakt van slechts een paar ingrediënten die standaard in huis zijn, en met verse aardbeien is dit een feestje! Soms moet je het leven niet moeilijker maken dan het is….
Ingrediënten
- 150 ml Griekse yoghurt
- 75 gram havermout
- 1 ei
- 1 banaan (rijp)
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- aardbeien (of ander vers fruit als topping)
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Maal eerst met een koffiemolentje of blender de havermout tot meel.
- Doe de yoghurt in de mengkom en voeg hier het havermeel aan toe. Breek een ei boven de kom en kluts deze door de yoghurt met havermeel.
- Prak een rijpe banaan tot moes en doe deze bij het beslag voor de yoghurt havermout pannenkoekjes. Voeg nu ook het bakpoeder en kaneel toe en roer alle ingrediënten door elkaar. Het klopt dat het beslag vrij dik is!
- Verwarm een druppel olie in een (pannen)koekenpan en wacht tot de pan goed warm is. Schep dan met een (soep)lepel kleine beetjes beslag in de pan.
- Bak de yoghurt havermout pannenkoekjes eerst aan de ene kant mooi bruin en wacht tot de bovenkant gestold is. Draai ze dan voorzichtig om en bak de andere kant bruin. Serveer met wat extra Griekse yoghurt en verse aardbeien. Geniet van je zondag!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor yoghurt havermout pannenkoekjes met aardbeien? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
12 reacties
Wat een super mooie en lekkere pannenkoekjes! Heerlijk met aardbeien!
HEEEEERLIJK!
Ik heb ze al een aantal keer gemaakt en blijf dat zeker doen. Bedankt voor dit recept…
Hi!
Ben heeeeel erg benieuwd naar de pannenkoekjes. Zien er heerlijk uit!
Even een vraagje;)
Kan ik niet eerst het meel fijnmalen en vervolgens alles in de blender (banaan/yoghurt)
Dat scheelt veel tijd en afwas;)
Erg lekker. Wat ik me afvraag: kan ik een dubbele hoeveelheid maken en ze invriezen? Voor de ochtenden met minder tijd….
Mijn favoriete ontbijt-ingrediënten in een totaal andere vorm dan anders.
Bedankt voor het recept, smaakte heerlijk!
Ik kreeg meteen te horen, dat ik ze vaker moet maken.. ^^
Leuk!! Ze zijn ook heerlijk, fijn dat je zo goed hebt ontbeten 😉
Ook lekker met zelfgemaakte appelmoes in plaats van banaan (de bananen waren op).
Oh, ja, wat een goed idee! Lijkt me inderdaad ook lekker 🙂
Kan het recept ook zonder een banaan? Of is t nodig voor de dikte van het beslag. En zo ja, is er iets anders wat ik kan gebruiken? Ik lust namelijk geen bananen.
Ik gebruik de banaan graag als natuurlijke zoet-maker. Je kunt ze dus zeker weg laten, of bijv. wat appelmoes toevoegen (zonder suiker natuurlijk).
Ik heb ze net gemaakt en haalde er 5 pannenkoekjes uit. Héérlijk waren ze!
Vraagje: hoeveel eet je er per keer (ontbijt of lunch)? Alles lijkt me overdadig veel….
Volgens mij haalde ik er 6 uit dit beslag en dan zou het voor 2 personen zijn. Dus 3 per persoon… Maar je kunt dat zelf het beste inschatten, alles is wellicht wel veel ja!