What happened…? Ik maakte een tijdje terug een grote pot granola met quinoa klaar, en zette deze in de kast. Lekker als tussendoortje, of af en toe bij het ontbijt, dacht ik nog… 2 dagen later wilde ik een handje granola uit de pot snoepen en toen… toen was de pot dus al leeg. En it wasn’t me…. Nou kan ik er natuurlijk alleen maar heel erg blij van worden als mijn kook- en bakkunsten dus blijkbaar door de rest van het gezin gewaardeerd worden, want dat is ook heus wel eens anders. Maar deze granola viel duidelijk in de smaak, dus maakte ik gelijk een nieuwe lading. Deze keer een tropische havermout granola, met kokos en gedroogde mango.
Ondanks dat het de laatste weken natuurlijk echt wel heel mooi zonnig winterweer is geweest, en ik zelfs al met mijn jas aan op het terras heb gezeten, kan ik me voorstellen dat je wel weer behoefte hebt aan iets hogere temperaturen. Ik ben net – geheel vrijwillig – nog even de kou ingedoken tijdens mijn skivakantie, maar nu is het ook wel mooi geweest. Laat die zon maar komen! Om zelf alvast maar wat initiatief te nemen, maakte ik een tropische havermout granola. De zonnestralen komen zo uit de oven!
Ik had dus niet alleen die hele pot granola leeg gegeten, mijn wederhelft had zich ook goed laten gaan. Hij is weer helemaal into het sporten, wij allebei eigenlijk wel weer sinds januari, en als hij dan thuiskomt heeft hij honger. Er ging vroeger dan altijd een bak yoghurt met cruesli – ja, uit zo’n pak – naar binnen, maar tegenwoordig wordt mijn granola dus ook erg gewaardeerd. Beter nog dan de muesli die ik ook steeds klaar maak, want daar zit volgens hem niet genoeg bite aan. Het is maar net waar je van houdt…
Tropische havermout granola
- 150 gr havermout
- 100 gr havervlokken
- 50 gr kokosolie
- 50 ml honing
- 50 gr zonnebloempitten
- 50 gr lijnzaad
- 50 gr sesamzaad
- 50 gr gedroogde mango
- 50 gr rozijnen
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl vanillepoeder
- 2 el kokosrasp
Nodig; bakblik, bakpapier, grote kom, steelpan
Bereiden: Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe de havermout en havervlokken in een grote kom en schenk hier de honing bij. Smelt de kokosolie in een steelpan en giet dit over de haver, roer de olie en de honing goed door. Voeg nu het kaneel en vanillepoeder toe en meng nog een laatste keer.
Bekleed een bakblik met wat bakpapier en strooi hier de havermout en havervlokken over uit, verspreid goed. Schuif het bakblik de voorverwarmde oven in en bak de tropische granola to be in 15 -20 minuten goudbruin. Schep tussendoor even om.
Haal het bakblik uit de oven en laat de granola volledig afkoelen. Pas dan wordt het echt lekker knapperig.
Snij ondertussen de gedroogde mango in kleine stukjes.
De zonnebloempitten, het lijnzaad en het sesamzaad verhit ik expres niet. Deze pitjes en zaadjes zijn al zo gezond, en hebben al bite van zichzelf, dus die gaan straks pas door de granola.
Breek de granola in stukjes en doe weer in de grote kom. Meng nu de mango, rozijnen, zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaadjes er door heen. Voeg naar jouw wens nog kokosrasp toe. Ik ben er dol op, dus deed ruim 2 eetlepels erbij.
Enjoy, lekker met een bak yoghurt, maar ook zo uit de pot….
Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
7 reacties
Haha, ik blijf ook maar snoepen van granola. Oeps! Lijkt me heel erg lekker deze granola!
Lijkt me heerlijk, ga ik uitproberen. Hoe lang kan je dit bewaren? Kan het ook in een luchtdicht afgesloten bak?
Jammer dat ik geen antwoord heb gehad op mijn vraag….
Hi Marian, excuus! Jouw reactie is mij denk ik ontgaan, het was precies tijdens mijn vakantie. Wel fijn dat je er nog op terug komt! Maar… heb je dit in de tussentijd niet zelf geprobeerd? 😉 Het is zeker in een luchtdichte bak te bewaren, en wel een week of 2 goed hoor. Zo lang redt de granola het vast niet…
Lekkerste granola die ik tot nu toe heb gemaakt!!!
Ik heb de honing vervangen door ahornsiroop, waardoor er geen brokken ontstaan omdat het niet plakt.
Heerlijk!
De vanillepoeder is dat waar je pudding meemaakt? Ik ga hem ook uitproberen
Het recept uitgeprobeerd, ik vindt het wat aan de droge kant( geen mango gebruikt)
Wat is hier aan te doen?