Goedemorgen deze morgen! Wat een heerlijke zonnige dagen hebben we achter de rug hè! Dat was echt zomer, heerlijk hoor! Bijna tropisch was het en dat leek me het perfecte moment op dit tropische rijstontbijt met kokos en mango met je te delen. En ik hoor je denken, ontbijten met rijst, huh?! Maar ja, dat is eens wat anders en echt ook heel erg lekker. In veel Aziatische landen is dit trouwens ook heel gebruikelijk, daar ontbijten ze bijvoorbeeld ook met nasi. En hoewel ik dat zelf echt ook erg kan waarderen, ging ik deze keer voor een zoete versie, met wat kokosyoghurt en vers zomerfruit. Yum!
Ontbijten met rijst is in veel Aziatische landen dus heel normaal maar bij ons nog niet zo heel erg ingeburgerd. En ik zal je zeggen, dit ontbijtje is eigenlijk vooral als tip als je een restje rijst over hebt, bijvoorbeeld van de avond ervoor, en je wilt dit niet weg gooien. Een rijstontbijt is misschien niet iets waar je dan direct aan zou denken, maar het is dus echt hartstikke lekker!
Tijdens onze reizen naar Bali begon ik elke ochtend met rijst als ontbijt. En dan zelfs met nasi goreng, heerlijk! Thuis ben ik daar ook dol op – ik zal het recept binnenkort eens uitwerken! – maar heb ik er nog nooit mee ontbeten. Nee, dan kies ik toch liever voor een zoetig ontbijt, zoals deze versie met yoghurt, kokos en mango.
Gooi vanaf nu jouw restjes rijst dus niet meer weg. In het kader van no waste maak je daar een heerlijk ontbijt mee. En met het zomerfruit kun je natuurlijk eindeloos variëren. Ik gebruikte mango, abrikoos, blauwe bessen en wat kokossnippers. Maar rood zomerfruit zoals aardbeien, frambozen en rode bessen zijn hier ook heerlijk bij. En ik denk zelfs…. dat dit ook een heerlijk comfort ontbijt gaat zijn in de winter, met een beetje appel, rozijnen en kaneel…. yum yum, je kunt er dus echt alle kanten mee op!
Tropisch rijstontbijt met kokos en mango
Voor 1 ontbijtje:
- 50 gr rijst, gekookt
- 4 el (kokos) yoghurt
- 1 tl vanillepoeder
- 1/4 mango
- 1 abrikoos
- handje blauwe bessen
- 1 el kokossnippers / kokosrasp
- 1 el pistache nootjes
Nodig; schaaltje, scherp mes
Bereiden: Voor dit rijstontbijt is de rijst al gekookt en deze heb je in een schaaltje bewaard in de koelkast.
Haal de rijst uit de koelkast en roer hier de kokosyoghurt en vanillepoeder doorheen. Vanillepoeder is de pure vanille merg uit een vanillepeul en dus niet hetzelfde als vanillesuiker!
Maak de mango schoon en snij deze in blokjes. Verwijder de pit uit de abrikoos en snij hier plakjes van. Hak de pistache nootjes grof.
Maak het rijstontbijt af door het fruit, de kokossnippers en de pistachenootjes er overheen te strooien en geniet!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor tropisch rijstontbijt met kokos en mango? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren
2 reacties
Welke soort rijst gebruik je hier voor , kan vanillie vloeibaar ook.
Ik had een restje basmati rijst, maar je kunt elke soort rijst gebruiken! En bedoel je dan vanille essence uit zo’n flesje? Dat is niet hetzelfde als vanillepoeder, volgens mij is dat een combi van alcohol en vanille…