Ontbijt met tiramisu? Dat klinkt te goed om waar te zijn, maar met dit recept voor tiramisu overnight oats kun je bij het ontbijt genieten van deze Italiaanse klassieker. De smaken van koffie, room en cacao, maar dan gemaakt van havermout. Klinkt niet alleen als een feestje, dat is het ook!
Ontbijten met havermout, ik kan er geen genoeg van krijgen. Van warme havermout hou ik absoluut niet, maar overnight oats vind ik geweldig. Om lekker te blijven variëren met mijn ontbijt recepten, bedenk ik steeds weer een nieuw recept. Deze tiramisu overnight oats is echt te gek want onbijten met tiramisu is een heerlijk begin van je dag!
Tiramisu overnight oats
Overnight oats… klinkt toch aantrekkelijker dan havermout die je een nachtje laat staan! Maar zo simpel is dit recept wel… de havermout zet je de avond van tevoren klaar met bijvoorbeeld melk, een plantaardige melk of met yoghurt of kwark. In de nacht kan de havermout weken en in de ochtend heb je een heerlijk zacht havermout ontbijtje.
Voor deze tiramisu overnight oats dook ik in het klassieke tiramisu recept! Die wil ik trouwens ook nog steeds met je delen, want zelf de échte tiramisu maken is zo ontzettend lekker. Voor nu dit tiramisu ontbijt recept, met de smaken van koffie, room en cacao. Maar dan in een heel gezonde ontbijt variant.
Ontbijt tiramisu
Voor deze ontbijt tiramisu ga je dus de avond van tevoren al aan de slag om de havermout klaar te zetten. In dit recept ga ik aan de slag met havermout (eventueel glutenvrij), chiazaadjes, een kop sterke espresso, melk (je kunt voor een plantaardige variant kiezen) en een beetje vanille en honing.
Dit mengsel zet je in de avond klaar. Zelf zet ik dit niet in de koelkast, dat vind ik namelijk te koud worden. In de ochtend maak je de ontbijt tiramisu dan af met volle kwark. Of een lactosevrije variant daarop. En met nog wat extra cacaopoeder en pure cacao nibs. Zie dit als een ontbijt recept waar je lekker mee kunt variëren, ontbijten met tiramisu wordt zo echt een feestje!
Meer ontbijt recepten:
Heb je na deze tiramisu overnight oats de smaak te pakken gekregen en wil je meer lekkere ontbijt recepten om mee aan de slag te gaan? Dat snáp ik! En gelukkig staat er al heel veel lekkers online. Een aantal van mijn tips voor jou:
- Banaan havermout yoghurt met blauwe bessen
- Abrikozen yoghurt tiramisu
- Overnight oats met kwark
- Yoghurt tiramisu met speculaas en mandarijntjes
- Ontbijt tiramisu met muesli en blauwe bessen
Nodig
- Schaaltjes
Ingrediënten
- 75 gram havermout
- 2 el chiazaad
- 2 el cacaopoeder
- 2 tl honing
- 150 ml (plantaardige) melk
- 50 ml espresso (sterke koffie)
- drup vanille-extract
- snuf zout
- 100 ml volle kwark
- cacaopoeder
- cacao nibs of pure chocola (voor garnering)
Bereiden
- Voor deze tiramisu overnight oats zet je de havermout de avond van tevoren klaar.
- Doe de havermout in een kom en schenk hier de espresso en (plantaardige) melk bij.
- Voeg de chiazaadjes, cacaopoeder, de honing en een druppel vanille-extract en een snuf zout toe. Roer goed door en dek af.
- Laat deze tiramisu overnight oats een nacht staan.
- De volgende ochtend maak je de ontbijt tiramisu af door wat van de tiramisu havermout in een schaaltje of glaasje te scheppen. Doe hier een laagje volle kwark op en vul zo laag voor laag het schaaltje of glas.
- Top de tiramisu overnight oats af met nog wat cacaopoeder en cacao nibs of stukjes pure chocolade.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor tiramisu overnight oats? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.
1 reactie
8refr7