Hello sunshine! Goedemorgen! Het is weekend, en het is tijd voor ontbijt. Tijd voor een verwenontbijt bedoel ik. En daar komen deze spelt banaan pannenkoekjes wel goed bij van pas. Deze pannenkoeken zijn de perfecte start van deze koude zondagochtend, maar eigenlijk zou ik ze elke dag wel lusten. En het goede nieuws is dat dat ook eigenlijk best zou kunnen. Ze liggen namelijk binnen mum van tijd in de pan en zijn dus zo klaar.
Ik heb nooit zo’n haast met mijn ontbijt en kan rustig eerst een kop koffie drinken en een krantje lezen. Pas als ik al een uur of wat wakker ben, bedenk ik me eens wat ik ga eten. In de ochtend heb ik namelijk nooit zo’n trek, dat is altijd al zo geweest. Omdat ik niet direct uit bed al hoef te eten, vind ik het leuk om in het weekend een beetje uit te pakken bij het ontbijt. En bij uitgebreid ontbijten, denk ik aan pannenkoeken. Logisch toch?
Natuurlijk ken je de banaan ei pannenkoekjes al wel! Niet? Je weet niet wat je mist! Het enige nadeel daaraan vind ik dat ze mij niet genoeg vullen. En dus, hoe simpel kan het leven zijn, voegde ik wat speltbloem toe. Met deze spelt banaan pannenkoekjes kom ik mijn zondagochtend wel door.
Je kunt ze trouwens al prima van tevoren klaar maken, want koud zijn ze net zo lekker. Mijn meiden hebben dat namelijk alvast getest. Oh, hoe lastig is het als je moeder pannenkoeken bakt en je moet wachten tot ze op de foto zijn gegaan. Om de beurt stonden ze watertandend boven de fotoset, maar ze moesten toch echt nog even geduld hebben. Uiteindelijk werd dat geduld natuurlijk wel beloond en was het bord binnen 2 x knipperen met mijn ogen schoon leeg.
Nodig
- Soeplepel
Ingrediënten
- 1 banaan (rijp)
- 2 eieren
- 50 ml amandelmelk
- 2 eetlepels speltbloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- klontje boter (om in te bakken)
- blauwe bessen (topping)
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (topping)
Bereiden
- Doe de rijpe banaan samen met de eieren, amandelmelk, speltbloem, bakpoeder en een snuf kaneel in de kan van de keukenmachine. In een blender kan ook. Draai de ingrediënten tot een luchtig beslag.
- Verwarm een klontje boter in een pannenkoekenpan. Laat de boter smelten, maar niet bruin worden.
- Gebruik een soeplepel om kleine beetjes beslag in de warme pan te scheppen. Ik bak altijd 3 a 4 spelt banaan pannenkoekjes tegelijk in een pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de spelt banaan pannenkoekjes met Griekse yoghurt en maak af met blauwe bessen. Goedemorgen, geniet van je dag!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor spelt banaan pannenkoekjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
4 reacties
Ziet er erg lekker uit. Leuk om een keer thuis te proberen!
Hallo u recepten voor hoeveel personen is dat? BV spelt banaan pannen koeken.
Weet niet wat ik fout doe, maar krijg er geen mooie pannenkoek uit ! blijft nat en kan niet omgedraaid worden..
Oh jee… Ik heb wel wat tips, maar weet niet of je die al hebt geprobeerd natuurlijk! Ten eerste, schep echt niet te veel beslag in de pan! Zet het vuur laag en laat eerst de onderkant zachtjes bruin worden. De bovenkant is dan ook niet vloeibaar meer en er verschijnen kleine belletjes. Dit is het moment om de pannenkoek om te draaien en nog heel even te laten bakken aan de andere kant. Zo moet het wel lukken!!