Speculaas pannenkoeken….. Goedemorgen! Vandaag is het zover! 5 december… eindelijk… Naar deze dag is wekenlang toegeleefd, dagen achter elkaar is er door het huis gestuiterd en er zijn in de afgelopen weken heel erg veel Sinterklaas liedjes gezongen. En vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren! Bij ons vanavond pas, dus dat betekent nog een lange dag wachten….
We starten de dag in elk geval goed met deze speculaas pannenkoeken en ik denk dat zelfs de Sint hiervoor zijn bed uit zou komen. Deze pannenkoeken zijn echt een goed begin van deze 5 december, die waarschijnlijk verder in het teken zal staan van heel veel snoepen…
Sinterklaas recept
Wat een spannende dag, de meiden hebben er slecht van geslapen en ze kunnen nu echt niet meer rustig blijven. Ik snap dat wel, volgens mij had ik vroeger precies hetzelfde. Ik vind het dan ook wel heel schattig om te zien en probeer ze maar een beetje hun gang te laten gaan. Dit is nog zo’n mooie fase, allebei zwaar gelovend in de Sint en helemaal onder de indruk van alles wat er met deze dag te maken heeft.
Ik heb gisteren heel stiekem al de cadeautjes naar mijn ouders gebracht, zodat er hier geen pakjes meer in huis rondslingeren… We vieren daar vanavond met het hele gezin pakjesavond en als volwassenen hebben we lootjes getrokken, dus zo krijgt iedereen een cadeautje. En de meisjes worden vast helemaal verwend!
Speculaas pannenkoeken
Ook als je op een andere dag trek hebt in een winters ontbijtje zijn deze speculaas pannenkoeken een goed idee. De speculaaskruiden kunnen wat mij betreft de hele herfst en winter door, dus ik ga mezelf en de meiden zeker nog vaker verwennen met dit supermakkelijke ontbijtje.
Ik maak het beslag klaar in de keukenmachine, en bak meerdere pannenkoekjes tegelijk in een grote pan. Zo ben je niet al te lang bezig en het resultaat mag er zijn! Oh, en van deze gezonde pannenkoekjes kun je blijven eten, want de basis is de banaan-ei pannenkoek!
Nodig
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 50 gram havermeel
- 100 ml amandelmelk
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- olijfolie (om in te bakken)
Bereiden
- Schil de bananen en doe deze in de keukenmachine. Doe hier de eieren, havermeel, amandelmelk, speculaaskruiden en wat bakpoeder bij en meng tot een glad beslag.
- Verwarm een pan op het vuur en doe hier wat olie of boter in. Als de pan goed warm is, schenk je een klein beetje beslag in de pan. Ik gebruik hier vaak een soeplepel voor, dat is handig want zo wordt met elke schep het pannenkoekje even groot. Ik bak er ongeveer 3 tegelijk in de pan.
- Bak de speculaas pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en ga door totdat het beslag op is.
- Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag toe, geniet van het Sinterklaasfeest!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
6 reacties
Wat een simpel en lekker idee! Ga ik zeker eens proberen. Fijne pakjesavond alvast 😉
Dat ziet er heerlijk uit. Ik wil ze zo gaan maken maar ik heb geen havermeel in huis, wel vele andere melen. Kan ik ook amandelmelk nemen of een ander meel. Ik hoor het graag alvast bedankt.
Ik kijk nu al uit naar de lekkere pannenkoeken.
Groetjes Dorien
Ja hoor, dat kan: boekweitmeel, amandelmeel, speltmeel, of zelf havermout malen!
Wat een geweldig idee, lijkt me verrukkelijk! Misschien begin ik hier morgen de dag wel mee, om nog even in de sinterklaassferen te blijven!
Helaas. Het beslag voor de banaan-ei-havermout pannenkoekjes is veel te dun. Teveel amandelgebak. De helft is meer dan genoeg. Zonder kan ook trouwens.
Wat jammer om te horen dat de pannenkoekjes niet zijn gelukt. Heb je het recept exact zo aangehouden?