Hij is er weer hoor, die lieve goede Sint! Afgelopen weekend stond ik met mijn meiden bij het oude Raadhuis in het dorp om hem welkom te heten. Ze stuiterden al dagen, de dametjes… Zou hij wel echt komen? De boot was verkeerd gevaren en de pakjes waren in het water gevallen. Oooh, door alle drukte van de laatste weken voel ik me soms een intens slechte moeder omdat ik dan niet volledig op de hoogte ben van het verhaal uit het Sinterklaasjournaal… Maar nu de Sint er is, moet hij natuurlijk wel vorstelijk ontbijten. En dat kan hoor! Bijvoorbeeld met deze speculaas broodpudding met blauwe bessen…
Ik ben er een beetje klaar mee om steeds maar weer hetzelfde verhaal te vertellen… Namelijk dat ik zo druk ben. Maar het is wel echt zo, en ik baal er soms ook gewoon van. Er lopen zoveel dingen door elkaar heen dat ik amper aan koken toe kom. Terwijl ik wéét dat een dagje in de keuken mij zoveel ontspanning geeft. Deze dagen in aanloop naar de feestdagen zijn hier hectisch. Niet alleen is de Sint weer in het land, we vieren ook komende donderdag de verjaardag van mijn oudste dochter.
Dat geeft natuurlijk dubbel zoveel spanning hier in huis, dat zul je begrijpen. Ik probeer het in goede banen te leiden. Eerst de verjaardag en dan pas de Sint…. maar dat lukt dit jaar nog niet zo heel goed. Senna blijft maar vragen of ze haar schoen mag zetten en gelooft mij niet als ik vertel dat Piet heeft gezegd dat ie echt pas weer na haar verjaardag komt…
Hier op de blog doen we lekker al wel aan Sinterklaas. Vanaf vandaag kun je heel wat zoete en hartige Sint recepten verwachten. Niet alleen maar snoepgoed hoor, want er moet ook gewoon gegeten worden. Of ontbeten. En dat kan deze dagen best wel even wat uitgebreider. Wat dacht je van deze speculaas broodpudding met blauwe bessen? Ik denk dat de Sint daar in de ochtend wel heel blij van wordt!
Speculaas broodpudding met blauwe bessen
- 2 sneetjes oud (glutenvrij) brood
- 1 zoete appel
- 50 gr blauwe bessen
- 3 a 4 speculaasjes
- 100 ml plantaardige room
- 3 eieren
- 1/2 tl speculaaskruiden
- 2 el amandelschaafsel
- boter om in te vetten
Nodig; ovenschaal 20 x 15 cm, mengkom, schaaltje, garde
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat boter.
Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil. Snij daarna in blokjes. Doe in de mengkom en voeg de blauwe bessen toe.
Verkruimel de speculaasjes grof, doe ze in de mengkom.
Snij de sneetjes brood in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe ze bij de appel, blauwe bessen en speculaas. Schep nu alle ingrediënten voor de speculaas broodpudding door elkaar en schep ze daarna in de ovenschaal.
Doe de plantaardige room in een schaaltje en voeg de eieren en speculaaskruiden toe. Kluts los en schenk over de ingrediënten in de ovenschaal.
Strooi wat amandelschaafsel over de speculaas broodpudding en schuif deze voor 25 minuten in de warme oven. Zet nog een kop koffie voor Sinterklaas en maak hem zachtjes wakker!
Ga jij aan de slag met dit recept voor speculaas broodpudding met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
3 reacties
Ziet er lekker uit maar hoe eet je dit?
Als pudding of als koek. Wordt het stijf of is het een slappe substantie?
Doe je het in een kommetje ofvkan het op een bordje?
Door de eieren en de room wordt het een soort ‘quiche’, maar dan dus zoet. Dus een beetje pudding kun je het wel mee vergelijken. Ik eet zo’n broodpudding het liefst uit een schaaltje of ik schep wat op een bordje.
ik vond een heerlijk lekker dessert voor bij de koffie