Wat hebben we nog mazzel gehad met zo’n laatste week zomer in september. Als ik de weersvoorspellingen mag geloven is het nu over met de warmte, en gaat de temperatuur weer een beetje terug naar normale waarden. Vooruit dan maar, ik ben er klaar voor. Of nou, niet helemaal, want ik had dus nog een zomers en fris ontbijtje om met je te delen. De smoothie bowls zie je ineens overal verschijnen, en ik ben er ook al een tijdje gek op. Deze keer verzon ik een frisse variant, de frambozen smoothie bowl met geroosterde boekweit. Nu we op het randje van de herfst staan, zou ik deze nog snel even maken!
Zoals ik vorige week al zei, lopen voor mij de seizoenen een beetje door elkaar. Was het vorige week nog prachtig weer, zat ik met mijn hoofd al bij de Kerstrecepten voor mijn blog. Had ik ineens een heleboel ideeën voor verschillende soepen, omdat ik daar zo dol op ben in de herfst. Ging ik weer bedenken welke warme ontbijtjes ik in het weekend op tafel wil toveren. En dat terwijl de mussen ongeveer van het dak vielen…
Deze frisse frambozen smoothie bowl met geroosterde boekweit maakte ik deze zomer al klaar, maar ik was helemaal vergeten om het recept met je te delen. Na de mango smoothie bowl en de havermout chocolade variant, vond ik het tijd om eens met het mooie zomerfruit aan de slag te gaan. Zijn er nou geen frambozen meer te krijgen, dan zou je voor dit ontbijt ook prima gebruik kunnen maken van diepvriesfruit. Dat maakt het makkelijk om ook in de herfst of zelfs in de winter een smoothie bowl klaar te maken.
Voor een extra crunch in de ochtend, roosterde ik wat boekweitkorrels. Volgens hetzelfde principe als de geroosterde havermout, kun je dus ook boekweit roosteren. Ik gebruike nu de hele korrel, maar mocht je alleen boekweitvlokken in huis hebben, dan kan dat ook prima!
Ingrediënten
- 30 gram boekweitkorrels
- 100 gram frambozen (vers of diepvries)
- 4 el Kwark (of yoghurt)
- ½ avocado
- ½ kiwi
- 1 el honing
- pistachenootjes
Bereiden
- Wanneer je diepvriesframbozen gebruikt, laat deze dan eerst ontdooien. Je kunt ze bijvoorbeeld de avond van tevoren in de koelkast zetten.
- Doe de frambozen samen met de kwark of yoghurt en de honing in de keukenmachine (of in een kom) en schep hier een halve avocado bij. Blend tot een gladde smoothie. Dit kan nauturlijk ook met een staafmixer.
- Zet een klein pannetje op het vuur en doe hier de boekweitkorrels in. Rooster ze op laag vuur in zo’n 3 minuten, tot ze krokant zijn. Je zult zien dat de korrels iets verkleuren. Ook ruiken de korrels heerlijk, een beetje alsof je granola bakt maar dan supersnel!
- Laat de boekweitkorrels heel even afkoelen. Schep de frambozen smoothie in een kom (bowl) en maak af met de boekweitkorrels, wat plakjes kiwi en met een handje pistachenootjes. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor frambozen smoothie bowl met geroosterde boekweit? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest