Roer ei met appel, kaneel en noten. Een receptje uit de oude doos. Of nou ja, eigenlijk is het recept hartstikke nieuw op de blog, maar het is geen recept dat ik kort geleden heb uitgewerkt. Maar dat maakt het niet minder lekker natuurlijk, en eigenlijk vind ik dit wel een typisch Mind Your Feed ontbijtje. Makkelijk voor doordeweeks, als ik toch net niet heel erg ruim in mijn tijd zit. Je zou denken dat ik nu in de vakantie uitgebreid de mogelijkheid heb om een hotel-waardig ontbijtbuffet op tafel te toveren, maar dat is niet zo. Dit recept voor roer ei met appel, kaneel en noten is al een paar keer mijn redding geweest op een drukke ochtend.
Het recept is al wel eerder verschenen, maar dus niet online. Nee, ik bedacht deze combinatie van roer ei met appel, kaneel en noten voor mijn boekje Natuurlijk ontbijten. Een boekje met meer dan 30 ontbijtrecepten, dat ik in oktober 2014 uitbracht. Wow, dat is al weer lang geleden… Wat is er toch veel gebeurt in de afgelopen jaren. Het boekje verscheen toen in gedrukte vorm, en als Ebook, en de papieren versie is inmiddels helemaal uitverkocht. Het Ebook is natuurlijk wel nog gewoon te bestellen.
Het begint wel weer te kriebelen hoor, om een nieuw boek uit te brengen, maar ik wil dan ook echt wel iets toévoegen aan de enorme stapel kookboeken-van-foodbloggers. Want ja, er zijn natuurlijk alleen al zoveel kookboeken, en ook al zoveel bloggers die een boek hebben gemaakt, ik wil dan wel iets bijzonders maken.
Zelf werkte ik ruim 9 jaar voor een uitgeverij waar we volop boeken maakten, dus ik weet wel een beetje hoe het er in boekenland aan toe gaat. Aan de ene kant houdt die ervaring me tegen om het plan van een eigen boek verder uit te werken. Aan de andere kant zou dat natuurlijk hartstikke stom zijn, om het daarom dan maar niet te doen.
Ik heb besloten om daar deze zomer maar eens goed over na te denken. Nu mijn blog bijna 3 jaar bestaat, en ik er al 3 jaar met heel veel liefde en passie aan werk, merk ik dat ik behoefte heb aan verandering. Dat is niets nieuws voor mij hoor, dat had ik in mijn baan voor mijn werkgever ook altijd.
Gewoon weer eens zin in een nieuw project, een beetje reuring in de tent zeg maar. Deze zomer heb ik gepland om echt even offline te gaan en mijn plannen – die in mijn hoofd al een tijdje aanwezig zijn – eens goed uit te werken. Ik heb daar echt zin in, en hou je natuurlijk op de hoogte! Voor nu deel ik mijn lifesaving ontbijt receptje met je!
Ingrediënten
- 1 appel
- 2 eieren
- 25 ml plantaardige melk
- 25 gram ongebrande noten
- snuf kaneel
- boter om in te bakken
Bereiden
- Snij de appel in parten, verwijder het klokhuis en snij tot kleine blokjes.
- Laat wat boter of olie in een pan warm worden en doe de appelblokjes in de pan. Bak de appel tot deze zacht begint te worden.
- Breek de eieren boven de mengkom en voeg de melk toe. Voeg ook een snuf kaneel toe en klop los met een garde.
- Giet het ei-mengsel in de pan en begin direct met het roeren van het ei, zodat het langzaam stolt maar wel in stukjes blijft.
- Laat het eimengsel gaar en lichtbruin worden, terwijl je steeds omschept. Voeg als laatste de noten toe aan de pan en laat deze nog even meewarmen. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor roer ei met appel, kaneel en noten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest