Oh, ja hoor, ze liggen hier regelmatig op de fruitschaal. Of ernaast eigenlijk. Bananen die echt al over de datum zijn. Met bruine stippen en beurse plekken en al. Eigenlijk komt dat door mij, want ik haal gewoon te veel bananen in huis. Niemand kan daar tegenop eten, en dus liggen ze hartstikke rijp te worden. Met het gevolg dat ze dan ook niet meer van de schaal worden gepakt, want zo’n banaan ziet er niet heel aantrekkelijk meer uit. Maar weggooien?! Dat gebeurt hier echt nooit! Ik heb namelijk genoeg recepten met rijpe banaan waarvoor ik deze favoriete fruitsoort in huis graag even wat langer laat liggen.
Ik weet niet hoe het komt, maar ik vind mijn banaantje uit het vuistje zelf ook het lekkerst als ie nog prachtig geel is! De smaak is dan top, en de bite ook. Als ze bruiner gaan worden, vind ik ze te zacht worden, en niet zo lekker meer. En toch gebeurt het hier dus regelmatig dat er een hele tros overrijpe bananen naast de schaal ligt. Nee, niet erop, want ten eerste past dat niet, en ten tweede rijpt het andere fruit dan te snel. Maar ernaast dus. Gaan ze echt te hard achteruit, dan pel ik ze, snij ik ze in stukjes en gooi ik de banaan in de vriezer. Kan het nog net, dan is het tijd om de keuken in te duiken.
Ken jij dit probleem nou ook, dan heb ik vandaag een handig overzicht voor je met recepten met rijpe banaan. Dit wordt smullen, want een rijpe banaan is de ideale zoetmaker in ontbijtjes, cakes en taartjes. Laat die bananen dus maar rustig even liggen, want je kunt er zoveel lekkers mee maken! Klik op de titel of de foto bij het gerecht en je komt bij het recept uit!
Recepten met rijpe banaan
Rijstpannenkoekjes met banaan en chocola
Crunchy boekweit ontbijt met banaan
Havermout cups met yoghurt en perzik
Bananenbrood met pistachenoten
Chocolade yoghurtcake met pindakaas
Havermout yoghurt met banaan
Clafoutis met banaan
Havermout smoothie bowl
Speculaas pannenkoeken
Chocolate chip cookie taart
Spelt banaan pannenkoekjes met blauwe bessen
Kwarkbolletjes met rozijnen
Frisse milkshake met vers fruit
Peren ontbijtcake met walnoten en cranberries
Spelt muffins met blauwe bessen
Blauwe bessen cake met chocola
Havermout yoghurt cake met muesli
Chocolade havermout ontbijtcake
Clafoutis met blauwe bessen
Broodpudding met banaan en chocola
Havermout taartje met aardbeien
Banaan ei pannenkoek
Appel kaneel broodpudding
Blauwe bessen pistache cake
Oreo cookies ijs
Bananenbrood met blauwe bessen
Ga jij aan de slag met een van deze recepten met rijpe banaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
3 reacties
Wat een lekkere recepten om je bruin geworden bananen toch nog te kunnen gebruiken en wederom weer mooie foto’s. Echt een vorm van “porn feed.”.
Toch heb ik een tip om te voorkomen dat de bananen snel bruin worden, want we hebben niet altijd zin of tijd bij constatering hiervan, de keuken in te duiken.
Wikkel de uiteinden van de bananen en daarmee bedoel ik de steel, in een plastic zakje of plastic folie. Een bananaan produceert gas waardoor hij bruin wordt. Door afsluiting voorkom je dat het gas zich verspreidt. Neem de proef maar eens op de som en doe dit bij de helft van je bananen en je zal zien dat na een paar dagen de ene helft gaat verkleuren en de andere nog geel is
Het zijn heerlijke recepten, maar ik vind het wel een beetje jammer dat je toch (voor de foto, dat snap ik wel) daar waar er schijfjes banaan ter decoratie te zien zijn, deze zeer duidelijk NIET van een overrijpe banaan komen. Je recept is zo in het door jouw vertelde thuisverhaal minder geloofwaardig voor mij. Das alles wat ik ff aan je kwijt wilde.
Groetjes,
Sandra
En dat mag 🙂 Maar inderdaad, overrijpe bananen zijn niet heel fotogeniek!