Ontbijten met pompoen. Ik vond dat ik dat eens moest proberen… Een geslaagd experiment, al zeg ik het zelf! Ik stond afgelopen week weer eens ouderwets een hele dag in de keuken om te koken voor de blog. Achter elkaar vlogen de recepten van het aanrecht naar mijn fotostudio. Eindelijk weer, ik werd er zo blij van dat ik gewoon weer eens aan de slag kon! Met nog een restje pompoenpuree maakte ik deze pompoen smoothie bowl. Een super makkelijk en lekker herfstontbijt, voor op gure donkere ochtenden. En die komen er vast weer aan…
Ik had het zo gemist de laatste weken om weer eens uitgebreid te koken. Mijn recepten – en sowieso de blog – moesten tussen alle bedrijven door. Veel te druk met andere dingen – leuk zo’n nieuw huis! – waardoor ik weinig in de keuken te vinden was. Ik baalde daar enorm van, maar soms lopen dingen niet zo soepel als verwacht. Lees; wat een werk om je huis te verkopen, ondertussen bezig te zijn met het renovatieproject, ervoor te zorgen dat de meisjes niets te kort komen en elke dag schoon en gewassen op school worden afgeleverd…. en oh, ja, vergeet jezelf niet.
Nou heb ik niet het idee dat het de komende tijd minder hectisch gaat worden, maar ik moést gewoon die keuken in. Koken is voor mij ook ontspanning en die rust heb ik nodig. Daarom heb ik er de afgelopen week gewoon tijd voor gemáákt. En dat was zo fijn! Ik ging onder andere aan de slag met pompoen, een van mijn favoriete herfstgroenten. En met een restje daarvan, maakte ik deze pompoen smoothie bowl klaar.
Die pompoen smoothie bowl was een gokje. Soms moet je een beetje experimenteren in de keuken, niet waar? Meestal verwerk ik pompoen in hartige gerechten, maar de smaak is natuurlijk best zoet. Eerder gebruikte ik al eens een restje pompoenpuree in mijn pumkin spice granola en zo bedacht ik dat het vast ook niet zou missmaken in een frisse smoothie bowl. Top idee al zeg ik het zelf!
Pompoen smoothie bowl met muesli en vijgen
Voor 1 flinke kom:
- 200 gr pompoen, gekookt
- 1 rijpe banaan
- 3 a 4 el kwark
- 1/2 tl kaneel
- 1 vijg
- 1 passievrucht
- 4 el muesli
- 1 el pompoenpitten
- 1 el kokosrasp
Nodig; keukenmachine met foodprocessor
Bereiden: Zorg ervoor dat de pompoen gekookt is. Normaal laat ik de schil gewoon zitten als ik pompoen gebruik, maar in dit ontbijtrecept heb ik eerst de pompoen gekookt en daarna wel de schil eraf gehaald.
Doe de gekookte pompoen in de foodprocessor en voeg de rijpe banaan toe. Schep 3 a 4 el kwark bij de pompoen en banaan en draai dan tot een gladde smoothie.
Maak de pompoen smoothie bowl nu af met verse vijg, passievrucht, zelfgemaakte muesli, pompoenpitten en kokosrasp. Fijn begin van de dag!
Ga jij aan de slag met dit recept voor pompoen smoothie bowl met muesli en vijgen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
3 reacties
Goed idee om er een shake van te maken. Ik verwerk vaak pompoen in mijn baksels maar op deze manier heb ik het nog nooit gebruikt.
Klinkt super lekker! Zou ik de banaan kunnen vervangen voor wat anders?
Oeh dit klinkt lekker. Kook je de pompoen en laat je deze eerst weer afkoelen? En zou je de pompoen dan ook bijvoorbeeld de avond er voor kunnen koken, zodat je sochtends lekker snel klaar bent?