Nu de dagen weer korter en frisser worden, ben ik weer helemaal fan van mijn havermout ontbijtjes. Ideaal op drukke doordeweekse dagen! En nu de meiden het ritme van school weer te pakken hebben, probeer ik elke week 2 keer te sporten. Direct in de ochtend, om 9.00 uur, zodat ik de hele dag nog voor me heb om ook lekker aan de slag te gaan. Zo’n drukke ochtendspits én mijn eigen plannen om te gaan sporten, vragen natuurlijk wel om voorbereiding. Daarom ben ik weer aan de slag gegaan met overnight oats. Havermout-ontbijtjes die ik de avond van tevoren al klaar kan maken, zodat ik in de ochtend zo aan kan schuiven! Ideaal!
The good old havermout en ik gaan al een hele lange tijd terug…. echt al jaren! Ik vind het een heerlijk ontbijt, goed vullend zodat ik er een hele ochtend op vooruit kan. Van warme havermoutpap krijg ik echt de bibbers, daar maak je me niet blij mee. Van overnight oats wel en ik vind het zo handig dat je dit dus al de avond van te voren klaar kunt maken!
Je kunt voor deze overnight oats natuurlijk aan de slag met melk. Maar wat ik zelf nog veel lekkerder vind, is de havermout klaar maken met kwark. Voor een campagne op Instagram ging ik aan de slag met een merk kwark waar al een smaakje aan zat, maar dit idee kun je natuurlijk ook met naturel kwark maken!
Voeg dan lekker zelf wat fruit toe, zoals appel en kaneel om er een herfstig ontbijt recept van te maken. Oh, en in de winter zet ik mijn overnight oats afgedekt náást de koelkast, zo is de havermout niet al te koud in de ochtend en kan ik direct aanvallen!
Nodig
- Afdekfolie
Ingrediënten
- 200 ml kwark
- 40 gram havermout
- 1 appel (klein, zoet)
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel pistachenootjes
- vers fruit (blauwe bessen, vijgen, druiven)
Bereiden
- Schep de kwark in een kommetje en voeg hier de havermout aan toe.
- Snij de appel in fijne blokjes. Voeg toe aan de kwark, strooi wat kaneel erbij en roer de havermout met appel door de kwark. Dek het kommetje af en zet een nachtje in/naast de koelkast.
- De volgende ochtend maak je de overnight oats af met vers fruit naar wens en fijngehakte pistache nootjes. Is je havermout ontbijt te dik geworden van een nachtje staan, voeg dan nog 1 el water toe en roer even door.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit weekmenu op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor overnight oats met kwark? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
2 reacties
ziet er lekker uit. Kun je het daarna nog opwarmen ?
Dat zou ik niet doen, dit is echt als ‘koude’ havermout bedoeld!