Ontbijt wrap met aardbei en kwark: een heerlijke start van de dag! De eerste Hollandse kas-aardbeien zijn weer beschikbaar in de winkels, en ik kon ze niet weerstaan. Deze heerlijke zomerkoninkjes moésten gewoon mee naar huis. Net zoals ik vorig jaar niet kon weerstaan aan de vroege frambozen, ben ik ook dit jaar weer een grote fan van zomerfruit. Die prachtige kleuren en smaken zijn echt onweerstaanbaar. Hoewel ik het liefst meteen een heel bakje aardbeien opeet, gebruik ik ze ook graag in snelle en makkelijke ontbijtjes, zoals deze ontbijtwrap met aardbei en kwark. Dit recept biedt een perfecte zomerse start van de dag!
Ontbijtwrap met aardbei en kwark
Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met aardbeien. Hoewel ik er ontzettend van geniet, krijg ik uitslag als ik ze niet goed was onder warm water. Vaak ben ik echter te ongeduldig en eet ik ze direct. Desondanks blijven ze favoriet, vooral wanneer ze zoet zijn. Een gouden combinatie is aardbeien met een glas champagne, maar laten we dat bewaren voor een speciale zondag. Voor een doordeweekse ochtend is deze ontbijtwrap met aardbei en kwark een veel beter idee.
De laatste weken deelde ik op zondag uitgebreide ontbijtrecepten, maar doordeweeks heb je vaak minder tijd. Daarom is deze ontbijt wrap ideaal. Het is zo eenvoudig dat het bijna geen recept te noemen is, maar omdat het zo eenvoudig én lekker is, zet ik het toch online.. Deze omeletwrap met aardbei en kwark is perfect voor werk- en schooldagen, en zorgt voor een goede start van de dag.
Ontbijtwrap recept
Deze ontbijtwrap met aardbei en kwark is niet alleen snel en makkelijk te maken, maar ook een heerlijke manier om de dag te beginnen. Het gebruik van verse zomerfruit geeft je een vitamine boost, en de combinatie van kwark en eieren zorgt voor lekker veel eiwitten en dus een voedzame maaltijd. Perfect voor als je op zoek bent naar een gezond en lekker ontbijt.

Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 el kwark
- 5 aardbeien
- olie (om in te bakken)
Optioneel:
- verse munt
- kaneel
- vanillepoeder
- kokosrasp
Bereiden
- Kluts de eieren in een schaaltje en verwarm wat olie in de pan. Schenk de eieren in de pan en laat de omelet zachtjes gaar worden. Het vuur hoeft dus niet te hoog!
- Was de aardbeien en snij er dunne plakjes van.
- Meng de kwark met bijvoorbeeld wat kaneel, vanillepoeder, kokosrasp of verse fijngesneden muntblaadjes.
- Wanneer de ontbijtwrap van ei klaar is, laat je deze heel even afkoelen om daarna in te smeren met de kwark en te beleggen met de aardbeien. Rol voorzichtig op en geniet ervan! Ben je op zoek naar meer tips om te ontbijten zonder brood? Ik zette ze allemaal voor je op een rijtje!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor ontbijtwrap met aardbei en kwark? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
2 reacties
Al eens geprobeerd om je aardbei even in koude melk onder te dompelen? Afdeppen en opeten. Zou moeten helpen tegen allergie. Bedankt voor het weeral lekkere ontbijt idee
Hoi,
Zou ik dit recept ook met havermout pannenkoeken kunnen maken als wrap?
Groetjes